Urine Test & Blood Test


Selasa lepas office mummy ada buat Fully Medical Check Up for all staff

Pagi-pagi sampai ajer office tengok punyalah ramai staff dah berbaris dok Q nak ambil no & isi form..kali ni kita appoit BP Healthcre Group untuk buat..

So mummy dah puasa since malam tadi....terus simpan bag...on pc..beratur untuk ambil turn plak..

Lepas isi form semua...terus buat urine test dulu....wah! semua berebut nak buat...maklumlah ..budak-budak site pun balik sama...meriah lah office.

Mummy tengah tunggu turn nak ambil darah..masa ni urine dah siap dah

Satu bungkus benda alah ni dia bagi kat setiap orang.....lengkap ada nama & no kita lagi..yerlah..kena make sure semuanya betul..jangan tertukar plak

Alamak! ini yg paling mummy tak suka..kena cucuk ambil darah....

Walaupun tak sakit..tapi ngeri sangat....lama plak dia buat kat mummy....

Nurse ni macam tak berapa nak cekap sangat buat keje....lemah lembut ...sopan santun....jenuh dok menahan....teleng kepala sebab tak mau tengok jarum tu...

Kejap ajer....Hari Khamis ke g BP tu..coz nak buat fully check up & ambil result darah....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Nieza Ishak said...

Nieza nak pi buat blood test, tak buat2 jugak .... huhuhu

bestla kalo company dah arrange ;)

zura@iwan said...

best dpt free ni....

cm mn result?

az rina a.k.a jaijina said...

eh, tatau plak ade comp arrange kan check up kan..bagus betulah..

Amy Syaquena said...

salam..

wah bertuahnya badan.. bagus comp arrangekan check up..

IDAZS said...

errkkk, saya takut jarum

nanti mula la raa seram sejuk nak pitam, sakit perut semua ada..huhuhuhuhu

mummysyafie said...

amik darah ni mmg dah jadi monthly rountine saya.