Terlupa bawa car seatla plak....

Mummy belum pernah bawa Haziq naik kereta tak bawa car seat.....

1st time masa naik kereta tok mummy...just kancil ajer...letak ajer Haziq kat depan ..pakaikan tali pinggang..nasib baik duduk diam...lagipun senang nak handle....kecik ajer tempatnya kan?

Baik ajer dia duduk sampai tertido...

Kali kedua naik kereta mummy....tak dudukkan Haziq atas car seat sebab daddy lupa pasangkan car seat...yerlah ..pagi-pagi daddy hantar naik kereta..lepas tu g keje naik motor daddy g keje...balik mummy drive sendiri....

Sungguh mencabar ni drive tanpa car seat bawah budak setahun lebih...

Muka alah-alah sedih ajer...

Habis biskut satu plastik Haziq kecahkan....berterabut atas seat..mummy diamkan ajer...kalau tegur jap lagi sure dia akan menagis or nak minta susu...buat tak tau ajer..mata dah ngantuk tu...

Mungkin juga Haziq tak selesa kot dok mcm tu..yerlah..tali dok kat kepala dia..susah nak gerak


Bila terkeluar ajer tali dari kepala..terus nyanyi happy

Bukannyer makan biskut..saja main-main ajer....

Biskut tu umpan ajer supaya Haziq dok diam dalam kereta..takut nanti kalut dok nak panjat mummy tengah drvie..tak ker haru kan?

Nasib baik kami berdua selamat sampai ke rumah




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Deqna said...

apataknya gambar yg mula2 tu kan seat belt tu dok kepit kepala dia.. tu yg dia sedih tuh...hehe

ieda said...

nabila pun tak reti duduk diam dlm kereta.asyikla nak kacau kita drive.pernah sekali dia tetiba tarik stereng..sib baik akak tak leka.apalagi..nyet sekalilah kat tgn tu..

Julaiha Kamarul Baharin said...

monyok jer bila tali kena kepala dia...hehehe cian dia .

mummysyafie said...

tapi sebenarnya, saya pun pakai camtu gak. :P