Mohd Chan Restaurant

Dah lama tau dah pasal restaurant ni....teringin nak cuba tapi tak tau kenapa berat ajer kaki nak melangkah masuk...lalu ajer...tak pernah singgah

Last sekali..last week..mummy flat....tak larat nak masak...daddy bawa kita g jalan kat Bangi..nak cari makan-makan..last-last tergerak hati nak singgah kat sini...so jom kita tengok..apa yg ada kat sini

Rumah kedai 2 tingkat...dasyat gak..orang ramai..penuh kat bawah..

Naik atas....wah! atas pun ramai..nasib baik ada meja kosong lagi...tu pun ngam-ngam satu ajer...ada 2 3 meja memang dah ada orang reserverd. Kira memang bestlah kot kan kedai ni?

Jom kita tengok menu plak

Menu yg ada

Menu pun macam ok..a.da banyak pilihan makanan dan minuman..

Asalnya mummy nak makan nasi..tapi tengok mee dia mcm sedap ajer...ok lah... jom kita tengok plak apa yg mummy daddy pilih untuk dinner kat sini

Aik! handsome pun nak pilih gak ker?

Tak payahlah..bukannya nak makan sangat..main ajer lebih nanti...

Ni mummy punya

Memang sedap & puas makan..tapi tak puas sangat sebab terpaksa share dengan Haziq...suka plak Haziq makan mee ni...kira 1/3 gak lah habis Haziq makan...kira ok lah kan? kenyang gak ... Harga dia RM6.90. Ok lah kan?

Tengok tu..Haziq bersungguh sungguh makan mee tu...tak sempat mummy nak sejukkan..dia dah nak nak nak......

Last-last tak payah sejukkan..terus suap ajer..makan plak tu...sedap kot

Ni daddy punya....Nasi goreng seefood..

Daddy punya agak frust sikit sebab terlalu sikit portion dia....tak puas makan kata daddy RM8.80 harga nya...mcm tak berbaloi kan?

Air plak kitaorang order apply asam boi..tapi air amatlah lambat sampai...dah separuh kami makan baru sampai airnya....

Service ok lah..tak payah tunggu lama...ada surau..ada tanda...kiranya semua bersih la...

Staff pun berpakaian bersih...tak ada masalah lah....

Next time boleh try lagi ni...bila penyakit "M" datang melanda la




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

ieda said...

mee tu nampak sedap..apa nama dia?

Rizziela said...

alamak kak! lupa la nama dia :D tp memang sedap pun

az rina a.k.a jaijina said...

wah, beso nye pinggan mee tu..selera lah pulak, hehehe..

SalihahNordin said...

mcm keawteaw kantonis jerk...nyum nyum...

kak ziela, biase ler tu bile anak2 dh makan...chumel selalu akan bahagi dgn alya makanan yg chumel order...kadang2 alya lagik lebih dari chumel...klu makan mee tu, chumel dapat sup jerk...x acikan...ehehehehe

Rizziela said...

Rina...memang besar..isi pun boleh tahan gak banyaknyer..

Chumel..tu la pasal..tapi Haziq kalau mee/bihun/keow taw/laksa ajer bersemangat nak makan..kalau nasi..jangan harap..mcm nak bagi dia makan ubat ajer

mrs_zura said...

dh 2,3kali sebut2 kt cik abe nk gi mkn sini tp dia wat xdgr je...pas nie nk ajak lagi...huhu

saudah said...

kami selalu pergi dekat dataran glomac, kelana jaya. memang sedap.

nasi goreng seafood memang berbaloi,tapi for me portion dia memang besar.

cuba try wantan mee bbq chicken. tak pedas, suits for children.

..nOj.. said...

mee ape tu? mcm sedap je. isshh dah rase nk mkn mee plak dinner ni kang