Terjun pool sampai lebam


Lepas jalan-jalan kat taman..Jom kita terjun pool plak....

Budak Danish tu bukan main suka lagi nak masuk pool...padahal dia sebelum ni amatlah penakut nak masuk pool..menjerit-jerit dia takut....sejak kena campak dengan pakcik kat pool yg sama ni..terus dia berani.....

Haziq pun apa lagi..cuma yg tak syoknyer...orang dah terlalu ramai...so tak puaslah nak berendam....ramai budak-budak besar yg dok terjun...budak-budak kecik terpercik airlah jawapnya....

Beberapa kali gak lah Dina & Haziq terjatuh dalam kolam...uncontrol...

Tapi kali ni bukan mummy yg jaga..daddy yg jaga...coz mummy selamat dari percikan air..cuma tak boleh jauh sangat dari pool....Haziq dok sibuk mencari

Budak sengal

Dulu bukan main susah nak ambil gambar...sekarang ni bila sibuk nak ambil gambar dia...dia macam-macam hal lah gaya dia buat....kelakar pun ada....yerlah..dah macam budak cacat ajer dia buat...tapi memang kelakar lah budak ni

Si tembam ni kat mana-mana pun kira nak makan ajer.....orang sibuk nak mandi..dia sibuk gak ..tapi sambil makan KFC..nasib baik ngah bawak bekal adik.....kalau tak adik nagis kelaparan lah jawapnya...

TEngoklah perut dia...panties dah dok bawa pusat dah..dah macam mengandung 5 bulan lah Dina ni....memang kuat makan..apa saja pun dia makan....senang bawa berjalan..tapi susah nak jaga...coz suka buat hal sendiri budak kecik ni

budak ni pun berani gak orangnyer

Orang nak pegang tak bagi..nak berjalan sendiri dalam pool..masalahnya abang-abang yg ada kat situ nak melompat dalam air..kan bahaya kalau terkena Haziq....

Dalam macam tu pun..ada dua tiga kali gak terminum air & terjatuh...coz daddy tak sempat nak tangkap...tu lah..

Sian daddy..kena jaga 3 budak sekaligus...yerlah ..maksu masuk dalam pool pun dah lambat...setelah keadaan tak terkawal baru nak joint....habislah tenaga daddy dok menjaga diaorang..jaga Haziq & DIna....Danish dah terlepas..terlepas bukan dekat-dekat..jauh nun dihujung sana...puaslah nak mengejar plak...ada masanya...nak mencari Danish ni..sampai nak terkeluar anak mata...dah la kecik...orang ramai plak tu....

Tapi memang bestlah budak-budak ni main kat pool free ni...puaslah orang kata

this week, kita g Congkak nak daddy? sila sms mummy setuju or tak..coz mummy nak bagi upah nasi lemak lagi kat daddy :D



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

mummy_ayu said...

wah..seronknya..samala ngan anak ayu..kalu mandi kolam..kadang2 siap nangis tak nak kuar..

Cik Jue said...

kalau nak mandi cik jue memang tak suka pergi presint 9 ramai sangat org walaupun dekat sangat ngan umah..jadi cik jue suggestkan pi PULLMAN atau MIneS..Tapi PULLMAN tu keNa BAyaRlAh seorg RM 2. Tapi KAt MinES BayAR PakIng Aje....Kalau Nak TAhu LeBih LanJut KeNa pi Kat BloG cik Jue ade N3 cik Jue Buat

Rizziela said...

Ayu,
samalah..kadang2 nagis tak nak keluar...

CIk Jue,
jap g saya nak jengah..kalau kat PULLMAN tu ok...tak payah pakai bikini..memang g sana ajer :D

az rina a.k.a jaijina said...

ni kalau echa kompom tanak naik ni..die mmg suke main air..

Nieza Ishak said...

seronok la derang kalo dapat terjun kolam ekk ??? kih kih kih.

mummysyafie said...

syok nya leh mandi kolam..