Hero yang kepenatan

Budak yg dah keletihan.....

Tengok lah tu....Car Seat pun tak sempat nak cuci / bersih....bantai tido ajerlah ...

Macam ni lah setiap pagi waktu hantar Haziq..sure tertido semula dalam kereta

Sekarang ni Haziq dah pandai kutip tol

Setiap hari mesti ada 3 tol...

Tol pertama....

Daddy...

Harus bawa pusing satu Taman Kajang Baru sampai mummy dah siap & keluarkan kereta...ada gaklah dalam 3 round macam tu...relax ajer ambil angin pagi-pagi...itupun kalaua daddy tak lambatlah..kalau daddy lambat...terus letak ajer dalam car seat..masa tu mata dia pun terpinga-pinga tengok daddy

Tol Kedua
Mummy..

Sebelum g keje.....belum sempat pun nak keluarkan motor..dia dah tunggu dah sebelah motor....bukan main susah sekali mummy nak keluarkan motor coz dia sama sibuk nak keluarkan motor gak..mummy dah la lembik..motor la berat..tak tertampung rasanya...

Dengan mummy biasanya dalam 2 round ajer coz mummy biasanya bawa Haziq tengok cat & chicken kat area situ...lepas dah habis tengok...terus balik..memang puaslah dia naik motor walaupun sekejap ajer yg pusing-pusingnya....

Tol ketiga...
Atok

Tol ketiga kiranya macam tol untuk balik...atok baru bersiap nak pakai baju keje..dia dah siap tunggu depan pintu....lepas tu ikut ajer kemana atok bergerak....takut atuk tinggalkannya

Lepas tu atok pun,,sayang cucu punya pasal....sebelum ni 6pm dah siap nak keluar rumah...tapi demi cucu kesayangan...sanggup bersiap awal...keluar awal untuk pastikan cucunya dapat round-round naik motor....kasih seorang atuk

Atuk memang pantang lambat coz dia kan bekas askar...penuh dengan displin eventho nak pakai baju dok rumah......displin memang kuat...

So memang bestlah setiap hari Haziq dapat naik motor kecuali kalau hujan....satu tol pun tak dapat kutip...



 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


6 comments:

rynas said...

wah kena bersiap sedia dgn tol du;u..pandai Haziq yer

LyNn HaMzAh said...

alahai...kesiannya dia kepenatan...

Mentari Muncul Lagi said...

banyak nya to l haziq nih....

Yaati Nor said...

zahra pon terlentuk mcm tu pagi nie..oTW dari Puchong ke kajang/ bangi..kepnatan mlm tadi tengok babah main futsal..

mommysofea said...

blogwalking..=)

~HaiRiZaN~ said...

pandai2..