ICT yg menyerang

Cuti yg panjang last week memang digunakan sepenuhnya oleh kami

Memang kebetulan plak..tok su dari Penang plak sampai...so apa lagi..macam-macam plan ada ...so kita pun cargas ajer

So plan untuk malam...kita terjah ke  ICT..orang dah ramai yg g ...tapi kita ajer yg belum g....daddy kata jauhlah....malaslah..malamlah...ada ajer alasan daddy untuk tak g sana...macam-macam

Tapi nak bawa tok su punya pasal...terpaksa gaklah kita g yer daddy

Bertolak pun dah lewat coz maksu kena oncall plak...dia nak joint sekali...dalam 11 lebih baru gerak dari kajang....kemudian g Cheras dulu..ambil diaorang semua..lepas tu baru kita bertolak ker shah alam

Sepanjang perjalanan tu mummy & Haziq bantai tido sampailah kat sana..ha ha ha..letih wei! sepanjang hari ada ajer xtvt..memang letih la...

Parking memang mahal giler....1 kereta RM10. Tapi nasib baik dekat ajer dengan tempat lamplu-lampu tu...so tak lah marah sangat....

Bergambar dulu dengan tok mummy....

Us..

Sebenarnya Haziq dah tido dalam kereta..maklumlah dah memang waktu dia tido kan....tapi mummy rasa rugi plak kalau Haziq tak tengok lampu-lampu yg cantik ni kan? bukan senang nak datang lagi lain kali..so mummy kejutkan Haziq...dengan terpisat-pisat terpaksa gaklah Haziq bangun..mood pun dah x berapa nak baguslah...tak mau berjalan....

So daddy tukang dukong ajerlah


Gengam kuat baju daddy

Haziq macam takut ajer...tu yg peluk kuat-kuat dengan daddy...mengigil kesejukan plak Haziq...padahal tak lah sejuk sangat..tu yg daddy peluk kuat-kuat daddy..sian sangat..mummy bawa baju sejuk tapi dalam kereta plak...

Tok mummy dengan cucu-cucunya...D&D

Kami lagi...

Tengok Haziq...terkujat-kujat tengok lampu yg banyak tu....tapi masih berdukunglah..tak mau letak bawah

Mummy dengan Haziq...

Masa ni ontheway nak masuk dalam ICT ni...cantik kan?

Cuba tengok gambar kat atas..mcm ada putih-putih kan?

Korang tau tak kenapa?

Nak tau?

Jap ek!

Kami lagi

Asallah mummy nampak gemuk sangat dengan baju ni?

Baju ni beli masa pregnant dulu..beli kat terengganu..mungkinkah mummy pregnant lagi????

Rombongan toksu yg datang jauh dari Penang


Ni lagi teruk kan?

Punca yg putih-putih ni adalah disebakan pasir yg diterbangkan angin

Patutlah angin kuat sangat...macam duduk kat atas satu bukit yg tinggi..sejuk ajer dengan tiupan angin....rupa-rupanya angin tu satu amaran

Tak sampai 5 minit...hujan mencurah-curah ke bumi....berpeleseran semua makluk manusia berlari mencari tempat perlindungan....

Kami yg tengah seronon nak bergambar pun terpaksa berlari sama..nasib baik daddy dukong Haziq...mummy pun sama berlari..pakcik dukong Dina..Danish ikut dari belakang..geng penang satu group..mak su dok tarik tok mummy..sian tok mummy...

Last-last mummy suruh maksu ajer berlari dulu ke kereta..tok mummy..mummy pimpin perlahan-lahan..sian..tok mummy bukannya kuat sangat nak berlari kan? biarlah kami basah tak apa..jangan tok mummy terpelecot kaki sudah...

Memang tak puas betul bergambar...maklumlah hujan...so kena repeat balik lepas ni

Kali ni mummy ingat nak ajak oni plak..baru syok kan?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

mrs_zura said...

g ari ape i-city? kami gi jumaat mlm sabtu..kul 12 tghmlm tu angin kuat terbang hbs pasir masuk mata..tgk2 hujan turun trs blk umah..tkt jgk jd pape kan tmpt mcm tu...

Rizziela said...

zura,

Samalah..kiranya kita ada tempat yg sama waktu tu..cuma tak perasan kot ...dah malam..kalau perasan mesti saya akan tegur zura :D

mrs_zura said...

owh..hihi kebetulan ada waktu yg sama:-)

CiKaYu said...

cam menarik je.....lum sampai lagi!