Putrajaya lepak time

Kalau weekends ajer memang masalah...tak tau nak berjalan kat mana lagi

nak duduk rumah?

Punyalah malas...niat dihati nak berjalan ajer..keje rumah tak peduli dah..nama pun cuti kan..

Mestilah nak berjalan-jalan

Kebetulan maksu & tok mummy tido kat rumah kita...asalnya nak temankan mummy ajer sebab malam daddy ada game badminton..last-last terjebak tido sekali..syoklah..meriah kat rumah

Lepas makan tengah hari baru kita g jalan-jalan kat PUtrajaya...asalnya nak bawa mandi pool ajer..tapi sebab cuaca masih lagi panas..so kita jalan-jalan dalam taman dulu la yer

Tempat pertama yg kita singgah ialah Menara Tinjau...kat Wed land...cantik & besar gak taman ni..walaupun selalu g Putrajaya...kita tak pernah nak singgah kat sini..so hari ni apa kata ..kita singgah & tengok mcm manalah rupa weetland ni kan

Maksu & the kids...

Haziq mana mau dok senyap..orang nak ambil gambar..dan dan tu lah plak dia sibuk nak berlari..alahai....nasib baik nampak handsome

Sayangnya tak boleh nak bergambar banyak sangat...bateri camera plak kong..yerlah...photographer kecik asyik dok sibuk ambil gambar ajer..cepatlah baterinya kong

Last-last pakai hp ajerlah ambil gambar

Ni masa kat tempat bangau..cantiknya

Ada tasik besar lagi...ada gak keluarga yg dok berkelah kat situ..siap baring-baring lagi..keadaan pun macam aman ajer...tak ramai sangat...amatlah sesuai kalau orang nak release tension datang sini..mendamaikan sungguh..

Anak-anak pun sungguh menjakun bila tengok binatang yg diaorang tak biasa tengok..Padahal Haziq dah biasa masuk zoo..mungkin masa tu kecik lagi kot...(macamlah sekarang dah besar sangat)


Bersungguh tu dok tengok

Lepas dah jalan-jalan kat sini..kita g nak main basikal plak..tapi sayangnya...basikal dah full booked. So memanglah kempuanan nak naik basikal...

Next kalau datang lagi kenalah kita cepat-cepat book basikal kan? ambil basikal yg boleh carry budak kat belakang..mesti best punya

Tak sabar plak nak tunggu minggu depan




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

SalihahNordin said...

kak ziela, kat cni lah chumel kene induksi awal thn ritu...tempat die mmg besh giler...4 ari 3 mlm tid0 dlm khemah...ehehehehe

zura@iwan said...

rajin ziela jln2 time weeken kn....ye la...time ni la nk spend together with family...

az rina a.k.a jaijina said...

rajin ye ziela berjalan..rina kalau weekend kadang² nak dok rumah jek..sejak² dah ade anak ni kan..

Cik Jue said...

weekend memang nak cari tempat jalan2 je kan..

Chor Ayu said...

rajin akak jalan2 kan... haziq makin comei la kak.. tak hilang rambut perang dia..

Deqna said...

belum berpeluang lagi jenjalan kat area situ. nanti bila marissa dah besar sikit boleh lah bawak dia jalan ke sana..