Triffle.... Percubaan Pertama


Ini percubaan pertama mummy buat triffle....

Resepi ambil dari tasha ....umi si Dhia...

Alhamdullliah ..menjadi...sedap plak tu .... (perasan sendiri)


Bawa ke office...

Tapi agak comot sikit sebab kastard dia keras sikit masa masak tu..tapi bila makan ok plak...

Dalam tuppaware

Dapat 12 bekal untuk satu adunan....

Satu bekas dah melayang kat rumah sebelah....satu bekas lagi dah bagi kat MIL ...3 bekas bawa untuk office..yg balance tu nak bagi kat my mom & adik...

Ni semua bukan apa...permulaan nak buat biz la ni...

Mula-mula bagi rasa dulu...kemudian baru boleh ambil order....

Bijak tak mummy Haziq?





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

7 comments:

LyNn HaMzAh said...

nampak sedap trifle tu...nyum nyum..

Amy Syaquena said...

fav nie aduh sedapnya...(terliur nie)

CT @ MUMMYAWISH said...

kak..bijak2..hehhhe..nmpak sedap..mesti cuba nih...ekkekeke

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

walla, sedap nyer..
rasa cam nk wat gak la.. :P

Chor Ayu said...

ayu nak buat gak tapi tak jupe serbuk jeli tuh...adess..sedapnye kakk...

~HaiRiZaN~ said...

nyam2.. sdpnye.. nt saya dh wat saya kasi akak try k

Rizziela said...

Ayu,
Jeli tu beli yg Nona punya ajer...pilih yg strawberi flavour...sedap tau

Izan,
Jangan lupa past kat belakang yer...akak nak rasa gak :D