Open House


Sabtu lepas memang banyka jemputan yg kita dapat....dah la mummy kena keje plak tu

Harus cargas bila waktu balik tu....

Sampai rumah...terus mandi-mandi..siapkan diri.....

Lepas tu tunggu maksu datang..kita nak g open house rumah kawan mummy kat Kajang...2 biji kereta la kita g...kawasan tu memang dah biasa ...so senanglah nak cari rumah

Makanan memang banyak..tapi tak sempat nak snap gambar sebab orang ramai dengan sibuk dok uruskan 3 orang anak kecil lagi..

Lepas makan...kita ada lagi 3 biji rumah lagi

Satu rumah kawan daddy kat cheras ....dua lagi kat Subang Bistari...

Kat Subang Bistari tu rumah tok amin dengan kawan porum mummy...tapi hanya sempat g kat rumah wan amin ajer....sebab jalan nak ke Subang Bistari sangatlah jem...teruk sungguh...

Sampai rumah wan amin pun dah lewa...memang lekalah kalau dah jumpa saudara mara...asyik nak menyembang sampai dah nak maghrib dah...tak sempat nak g jengah rumah anti Faza...

Gambar kami sekeluarga kat rumah wan amin....

Haziq lah budak paling sibuk...yerlah...ada carpet rumput plak tu..berjalan tanpa selipar tak menjadi masalah untuk dia...kejap berlari..kejap main nyorok-nyorok...lepas tu main bola....

Masih menjadi mangsa buli gak...adalah anak tetamu datang...rasanya muda pada Haziq..tapi jenis badan agak sedap...datang-datang terus tolak Haziq..tarik rambutlah...tarik bajulah....

SIan kat Haziq..berlari nak selamat kan diri kat mummy...bila mummy tegur baru budak tu g main kat tempat lain..ingatkan dah settle..rupanya dia kacau lagi....Haziq pegang bola..dia datang & ambil...Haziq ambil bola kecik..dia datang & ambil lagi...Habis tu Haziq nak main apa?


Masa g subang Bestari tu kita g dua biji kereta..maksu bawa tok mummy, Dina & Danish sekali....maksu pun nak merasa beraya jauh-jauh gak walaupun oncall hari tukan?


Ini adalah si Gadis Sopan Santun....

Namanya Nur Irdina Qaisara....umur baru 1 tahun 3 bulan..juga merupakan pembuli Haziq setiap kali jumpa..walaupun gigirl...Dina ni memang suka kacau orang..dia suka menyakat orang termasuklah abang dia sekali..akal banyak ini budak

Dina ni memang manja sangat dengan mummy aka makngah dia...dengan pakngah dia pun dia manja sangat...

Yang dok bersimpuh ayu ni pun keja pakngah dia la..nak plak dia ikut...sambil-sambil tu tergelak gatai anak dara ni..ni kalau mama tengok ni sure suka tengok anak dara dia yg comel ni



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


2 comments:

zura@iwan said...

sonok kan dpt attend opn hse...zura x de pon opn2 hse segala ni...hehe..

az rina a.k.a jaijina said...

jeles tau tgok org dapat makan² ni, rina takde langsung geng² buat open house..