Dah la bangun lambat...terus ngadap ajer

Budak handsome ni memang jenis budak yg tido lambat. Selagi mummy tak tido..selagi tu la dia pun tak tido....boleh plak dok tahan mata...

Kalau dah tido pun lambat..bangun pun sure lambat kan? kalau hari keje memang tak bolehlah..mummy sure kejutkan gak...tapi kalau weekend ...memang sokmo terlajak punya

Ahad lepas...mummy bangun awal dulu...kemas rumah, goreng nasi, sapu sampah dan siap mengemop pun Haziq tak bangun lagi. Daddy turun bawah dah..Haziq masih kat atas lagi dok tido...

Jam 12pm baru bangun. Bangun ajer terus nagis...rupanya nak tengok tv dulu..aton....

Nasib baik hari minggu ada tom tom bak....bolehlah Haziq layan dulu kan?

Bersungguh-sungguh kalau nampak uncle Aznil....tahi mata pun tak basuh lagi waktu ni

Orang tengah menari tu....suka dia

Remote kat tangan..Haziq sorang dok concore tau

Tuala atas kerusi...tak terusik lagi...asalnya nak mandikan dulu..tapi dah layan tv..jangan siapa berani usik dia..nagis punya


Dah letih duduk..bersandar plak...nasib baik kat atas..kalau bawah buat malu ajer kalau orang datang

Mata tengok tv...kaki dok main dengan patung...serius ajer muka dia

Memang macam ni lah Haziq kalau dah layan tv..langsung tak peduli kat orang...layan perasaan dia sendiri...dah habis keje..mummy pun sambung landing dengan Haziq...sedar-sedar..daddy dah ajak g kenduri rumah sebelah...daddy dah siap balik dari bacaan Yassin lagi..memang sedap betul landing dengan anak kat luar ni....kalau ada air cond lagi syok daddy... :D




 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

echa said...

kusyuknye hensem boy tgk TV...........

zura@iwan said...

mama & papa x tido...dia pon x tido la tu....hehehe...

az rina a.k.a jaijina said...

boleh geng ngan echa, dia mmg kusyuk kalau nengok tb..

Ietams said...

bestnye dia layan tv sensorang..
kalu haziq saya...
tak mane nye dia nak layan tv sensorang,
pasti dipaksa ibunye neman kan dia..
dan terpaksa le ibunya kejap² dapur, kejap² dekat dia