Kelmarin, Semalam dan Hari ini


Kelmarin 1.5oz
Semalam 2 oz
Hari ini 4 oz

Ini lah hasil selepas beberapa bulan tak pump

Since bulan puasa sampailah last week...mummy memang langsung tak pump susu...

sebab?

Kemalasan melanda

Haziq memang tak minum EBM dah since 7 bulan lagi....stock yg ada berlambak2 nak kena buang

Anak susuan mummy pun tak minta lagi susu mummy....mungkin susu ibu mereka mengcukupi untuk cover permintaan mereka

Tiba-tibu ibu Aisy sms mummy tanya perihal susu....

Ya Allah..kering darah mummy...risau..susah hati..tak boleh tido...tak tenang..

Risau mummy bila dapat tau ibu Aisy tak dapat produce susu sebab cik P datang menyerang...

Kebetulan plak..susu yg latest memang tak ada langsung...mummy tak simpan dah....

Semalaman mummy risau..terus pump malam tu gak..tapi menghampakan bila dapat 2oz ajer...menangis tau....

Daddy suruh buat slow-slow balik..nak buat macam mana...benda dah jadikan?

Hari ni dan seterusnya..mummy berazam untuk pump semula walaupun sehari sekali...walaupun Aisy or Ihsan tak minta lagi susu mummy...mummy tetap nak simpan gak stok..manalah tau..satu hari nanti mereka ini memerlukan ...tak lah mummy susah hati seperti sebelum ni

Ya Allah Ya Tuhanku...kau permudahkan lah segala urusanku...Kau murahkanlah rezeki keatas anak-anakku....Amin Ya Rabbal Alamin





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

9 comments:

kmieja said...

RIZZ: alhamdullilah msh ada rezki susu allah bagi. Jgn dibuang, nanti merajuk plak susu utk next generasi (adik haziq) itu petua org tua2 yg kata.

Rizz campurkan dekat susu formula haziq, cthnya haziq minum susu 8oz, jadiknya 2oz tambahkan susu ebm.

atau kalaou haziq minum 6oz (FM). Bahagi sama rata 3oz ebm/ 3oz formula.

Kuat semangat utk mengepam mama....susu awak kategori byk tuh wpun haziq dah tk minum tp msh tk kering....alhamdullilah rezki dr. allah:)

Rizziela said...

K.mieja.

Haziq tak minum susu formula juga. DIa just minum fresh milk dari saya ajer..

Kalau tak buang macam mana kak? Coz susu tu dah expired. tak boleh nak digunakan lagi

Saya pun takut gak..takut nanti adik2 Haziq tak dapat merasa mcm mana Haziq rasa..sayang nak buang..tapi tak digunakan...kena gak saya buang..

Alhamdullilah...1thn 7 bulan masih ada susu untuk Haziq

rynas said...

semoga bersemangat kembali chayok-chayok..

Maziah & Rohadi said...

salam kak ziela...tq sudi pump utk ihsan+aisy..
susu ihsan mmg dh tahap kritikal gak ni..tp segan plak nk meminta..ma pun tgh cuba stimulate susu kembali walau hasil tak seberapa sbb hari ni dh start peod..huhu...ingat nk cari tablet penambah susu...

Deqna said...

bagusnya jadi ibu susuan..insyaAllah niat baik tu Allah akan permudahkan... semoga kita sama2 dilimpahkan rezeki susu yg melimpah ruah.. amin..

Nieja said...

wahh.. ade anak susuan.. haziq ade adik bradik susuan la ek..

Rizziela said...

Rynas, Insyallah..bersemangat balik ni..

Ma, tak ada masalah lah..memang untuk diaorang berdua lah akak pumping...kalau utk Haziq memang akak x simpan coz dia x minum kan....

Deqna..semoga ALLAH perkenankan doa & usaha kita

Nieja, Haziq ada 3 orang adik beradik susuan, Ihsan Rayyan, Asy & Nur Irdina...

Alhamdullilah..rezeki untuk mereka jugak

IDAZS said...

bagusnya jadi ibu susuan. :)
semoga dipermudahkan olehNYa. jom pump jom! ehehehehe

nsaadiah said...

Alhamdulillah~ terima kasih akak sbb bekalkan susu utk aisy n ihsan..hanya Allah je yg boleh balas..mudah2an adik2 haziq pun dilimpahkan rezeki susu...