Urut Kaki


Semalam mummy cuti. Saja ambil cuti sebab nak hantar daddy g Melaka. Daddy out station kat Melaka & Negeri Sembilan selama seminggu. So kita ambillah tok mummy datang umah untuk temankan Haziq & mummy

Asalnya daddy nak bertolak tengah hari..tiba2 tak jadi..dia bertolak petang plak..last2 tukar ke malam plak. Pukul 835pm kita hantar daddy kat office. Daddy tumpang kawan dia g sana. X bawa kereta

Memang daddy berat hati sangat-sangat nak tinggalkan Haziq. Mesti nanti Daddy akan rindukan Haziq..yerlah..setiap pagi..rutin daddy tukarkan baju & CD Haziq..tp nanti daddy tido sorang-sorang. Tak ada kaki & tangan halus nak peluk daddy...

Pagi-pagi lepas daddy pergi kerja..kita meneruskan aktiviti kita. mula-mula kita g bf kat belakang ajer..makan roti canai dengan tok mummy. Lepas tu ke Econ Save..cari lauk untuk seminggu. Lepas tu kita g singgah kat Spa Kaki kat Kajang. Sian kat tok mummy..dah lama teringin nak buat spa kaki ..tak ada yg nak bawa..so sebab mummy dah cuti..Danish & Dina pun x ada..senanglah nak bawa tok mummy



Tok mummy yg dok menahan sakit & geli. Mula-mula rendam dulu kaki dengah air panas berherba..adalah dalam 10 minit..lepas tu baru start mengurut. Tukang yg urut kaki tok mummy ni sama dengan orang yg urut kaki mummy dulu

Tok mummy rasa lega sikit lepas urut kaki..yerlah..badan besar kan..memanglah selalu sakit lututlah..sakit kaki lah..




Sementara tok mumm ydok mengurut..Haziq biasalah..mana tau nak dok senyap. Habis semua diterokainya. Langsung tak takut orang. Dengan mummy langsung tak mau. Dia nak berjalan sendiri..so disebabkan pintu memang sentiasa lock..so mummy biarkan ajerlah Haziq berjalan-jalan dengan senang Hati..

Sedang asyik mummy dok baca Mingguan Wanita..tiba-tiba dengar diaorang jerit. Mummy tengok-tengok Haziq dok main air kat kolam yg ada lampu-lampu tu..terus mummy melompat dapatkan Haziq

Ingatkan apalah tadi..rupanya diaorang takut Haziq terkena renjatan elektrik. Kan ada arus letrik & air ...memang mummy pun terkejut gak tadi..rasa nak pengsan pun ada...

Menagislah Haziq bila orang menjerit kat dia. Sedu-sedu lagi. Sian sangat. tapi bukan orang marah..tapi orang takut ...bahaya kan?

Lepas tu terus mummy bawa masuk kat ruangan mengurut..bahaya kalau biarkan Haziq dok berjalan-jalan tanpa perhatian...

Muka budak yg bosan bila dipaksa duduk ajer atas kerusi. Macam-macam aksi muka dia buat..tapi tok mummy plak lambat lagi nak habis. Makan buah dah habis 2 potong tapi x settle2 gak..bosannyer..tengoklah muka dia...penuh dengan kebosanan




Bila dah bosan..mcm ni la lagaknya...




Bila dah kena marah..macam ni lah muka Haziq..nak nagis pun ada..nak gelak pun ada. Mummy tak berani nak marah sangat sebab dalam kedai orang kan..nanti bising plak..tapi memang handsome bila Haziq posing mcm ni..nampak sungguh seksi sekali..




Last-last cari mummy gak...cu cu cu...itu ajer lah yg Haziq tau kalau dah dekat dengan mummy. Agak merbahaya nak menyusu kat sini..ramai lelaki kan? so tunggu sampai balik rumah yer sayang.

Nasib baik Haziq tak mengamuk nak gak...masih boleh di kautim lagi..baguslah anak mummy...

Jap g kita balik yer...nak masak..daddy nak lunch dulu before bersiap nak bertolak ke Melaka...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

haziq pon nak buat spa kaki jugak tu..hehehe, cutelah haziq..haziq still bf?

awak dok kajang ke ni?

Rizziela said...

Az Rina..

Yup. Sampai sekarang masih BF. tak pernah try lagi bagi FM. Tapi susu segar Dutch Lady dah minum lah, yg perisa coklat & strawberi.

Yup..saya kat Kajang. Sg Chua..Azrina dok kat Kajang gak ker?

az rina a.k.a jaijina said...

seblom dok penang dok kajang, kat jenaris..

ieda said...

best kan urut kaki ni..akak buat sekali jer dulu..la ni tak sempat dah..suruh nabila picit2kan malam2..

Ietams said...

mesti cuak kan..
budak-budak tgh aktif.