Eksyennyer dia


Kejadian yg berlaku pada hari yg sama seperti di Spa Kaki.  Bezanya waktu yg berbeza

Ni masa kita dalam perjalanan nak ke Econ Save Cheras. Awal sangat rasanya untuk Haziq tido. Biasanya kalau dengan mummy, Haziq akan tido dalam pukul 11am -12 pm. tapi entah kenapa awal plak Haziq tido hari ni.

Dalam kereta dah nagis-nagis nak datang kat mummy. Tak nak duk dengan tok mummy. Puaslah tok mummy dok pujuk2..tak mau gak dok dengan tok mummy...puaslah tok mummy dok pujuk..berpeloh gak la


Dah penat menagis...tiba-tiba diam. Rupa-rupanya dah tertido. Tak perlah..tok mummy kesian tengok cucu dia tido x berlapik kan kepala...so dengan berhati-hati letak kan kepala Haziq kat bahu tok mummy. Tak sempat nak cecah kepala kat bahu..dah nagis Haziq menagis marahkan tok mummy yg kacau tidonya.

Apa lagi..berpeloh sekali lagi la tok mummy dok pujuk Haziq...dia dok kalut nak mai kat mummy gak..x bolehlah sayang..mummy drive

Dalam x sedar..tengok2 dah tertido. Yg lawaknya...tido siap bertongkat tangan plak tu. Punyalah eksyen dengan tok mummy...tak mau tido atas bahu tok mummy..sanggup dia bertongkat dagu ajer tido. Langsung x jaga tau. Tok mummy nak baringkah Haziq..mummy tak bagi...takut terjaga lagi & mengamuk plak ...

Tapi memang kesian sangat mummy tengok anak handsome mummy tido macam tu. Penat sangatlah tu sampai boleh tertido sendiri..selalunya mesti nak berdodoi dulu tak pun mesti nak mengempeng dengan mummy dulu

Sampai EconSave pun tak jaga...terpaksalah mummy pikul masuk dalam tu. Sebelah dukong anak..sebelah tangan dok pilih sayur & ikan. Nasib baik ada tok mummy..bolehlah tolong gak ...kalau tak jenuh gak lah mummy nak pikul Haziq....






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

ekekeke, klakalah haziq tido..biasalah, budak2 kalau majok macam tu ar, eksen die..

Elyn said...

haha tido camtu lak?? hai haziqqq memacam la awak ni!!

AngahSayang2314 said...

ala..ala...ala... comeii nyer dia tidooo ada gaya la... jgn mummy dia tiru dah la.. kak ziela ada tiru macam tue ke??? hehehe

ieda said...

tongkat dagu pun tak pe mummy...janji haziq puasss...