Bila si Dia Demam



Walaupun si handsome demam...dia tetap aktive bergerak..bermain macam biasa..cuma kadang2 bila dah semput..dia berlari mendapatkan mummy yg sama ala-ala semput..


Walaupun demam...Haziq tetap bereksyen ala-ala anak datuk...baring mesti atas sofa okeh...kaki bersilang lagi..remote astro mesti kat tangan...daddy! harap jangan ganggu anak bujang mu ini beristirehat yer....

Sedap ajer berbaring atas sofa tu...langsung tak peduli persekitaran. Ralit ajer dok layan katun kat tv tu...mummy nak tukar tengok channel lain pun tak boleh...

Dr kata..kalau badan panas tapi anak still xtive..itu tak ada masalah...so x lah berpaa risau...tapi bimbang gak ...takut gak lah..






Lepas dah kenyah sebuah rumah..masa untuk berehat...pandai plak tu...sepah kat bawah...bila nak baring..panjat atas sofa ek? memang terrer lah anak mummy ni..

Sorrylah ek...boboy pakai pink yer..bukan apa..CD ni terpaksa mummy ambil gak sebab geng yg lain x nak pink even diaorang ada bb gurl...tak perlah Haziq...cantik gak mummy tengok Haziq pakai pink kan?



Menjeling marah bila mummy tak sudah-sudah dok ambil gambar Haziq kan? Mummy tak ada keje lain ker? g la kemas rumah ...Haziq dah habis sepahkan semua mainan & buku-buku Haziq...pening kepala daddy tengok rumah macam tongkang pecah..




Lepas mummy dah habis kemas...baru Haziq turun bawah..dok elok ajer atas tilam sambung tengok tv..

Syok plak Haziq bila daddy layan urut dada  & belakang dengan VICKS bb tu..memang tak panas vicks tu...sesuailah sangat dengan budak-budak baya Haziq...

Setiap kali nak tido..mesti daddy kena urut-urut anak bujangnya dulu...barulah lena tido..kalau tak asyik nak berbunyi ajer mulutnya..mungkin lenguh badan kot kan?

Apa-apa pun..mummy doakan semoga anak bujang mummy ni kembali sihat seperti selalu..nanti boleh mummy bawa g jalan-jalan yer sayang...

Malam ni kalau still tak sihat gak..kita g jumpa Dr lagi yer....ubat demam pun dah habis..takut buat panas badan malam-malam hari..haru plak kan...







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Ciannyer haziq demam..tapi memang maintain hensem duduk kat sofa tu..mcm org sdg bersantai kat tepi kolam je..hehehe..

ieda said...

alahai..siannya si kecik ni..demam lagi...muka pun sedih jer..rajin2 makan ubat yer haziq.bg cepat sembuh.

Mentari Muncul Lagi said...

Hope Haziq cepat sembuh yer sayang.. nanti mummy bawak pg mkn satey kajang lg Haziq suka kan ?????

AngahSayang2314 said...

hai si kecik sungguh pun kamu demam tapi kamu nampak maintain yer.. apa2 untie doakan si cenonet nie capat sembuh & kembali aktif utk mummy mu