Malam


Malam tadi daddy keje malam. So tinggal berdua ajer dengan Haziq kat rumah..

Elok ajer daddy pergi kerje..Haziq menagis..nak ikut daddy plak..mana boleh sayang..daddy g keje..lagipun jumpa daddy kejap sangat..mummy sampai rumah dah lewat..tu yg x puas main dengan daddy tu

Ambil kunci rumah..nak buka pintu nak ikut daddy...pandai plak gayanya pegang kunci..tapi sayangnya belum pandai nak masukkan kunci ajer lagi. Lagipun handle tu tinggi dari Haziq...tak sampai kan?


Boringlah...tak boleh buka pintu plak..simpan kunci rumah...ambil kunci kereta plak..dok main alarm..riuh rendah kejap bunyi alarm kereta..

Malas nak ambil..karang bergaduh plak...yerlah...dia syok..biarkan ajerlah..kalau ada daddy sure kena marah sebab biarkan anak main alarm kereta tak marah..mummy suka biarkan anak mummy buat apa yg dia suka..bukan apa..Haziq kan tengah nak belajar..selagi barang yg Haziq tu barang mummy..mummy tak kisah..jangan main barang orang ajer..mummy tak suka




Dah puas main dia boringlah plak...menyendel ajer kat mummy. Manja sangat tau budak kecik ni...daddy tak ada nak buat lawak..boringlah..mummy plak dok layan tengok tv ajer..yerlah demam katakan..malas nak xtvive....so Haziq layan ajer lah diri sendiri yer sayang..







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

AngahSayang2314 said...

kita kalau dah sakit mesti malas nak layan sangat kerenah anak tapi nak buat macam mana dah tanggungjawab kan kak zie

az rina a.k.a jaijina said...

mmg betul, anak2 besar ni mmg tgh nak explore bnyak benda..rina pon biarkan aje echa nak maen ape pon..janji tak bahayakan dia..