Masih Demam lagi


Haziq Irsyad masih demam lagi...ada lagi batu & selsema

Pagi tadi 28.07.2010 sekali lagi mummy daddy bawa Haziq ke Az Zahrah....coz semalam badan dah ok..sejuk ajer sampai ke pagi..tapi dalam lebih kurang 3am lebih..panas badan lagi..wah! sangat susah hati mummy macam ni...

Dalam 4am lebih..Haziq batuk..bila batuk..nampak macam dah sesak nafas..terus mummy angkat..tonggengkan Haziq supaya kahak tu keluar dari mulut..tapi Haziq plak menjerit terkejut..yerlah..tengah tido sedap-sedap tiba-tiba mummy tonggengkan badan plak kan?

So mummy decide nak bawa jumpa doc lagi..daddy g keje dulu..lepas tu ambil time sheet...terus shoot kita g ke Az Zahrah..ramainya patient kat situ..terpaksa tunggu..dalam dok tunggu-tunggu tu baru mummy perasan..ada Paed kat situ rupanya...

Terus request minta tukar ke Paed...tak nak jumpa Dr biasa...memang musim budak-budak demam..ramai yg datang semuanya demam...jenuh gak dok menunggu kat situ..Akhirnya dapat gak jumpa Dr Nik Zamri...bagus sungguh Dr ni..lembut ajer orangnya..

Dr kata Haziq ada infection. Kahak penuh kat dada..kalau dibiarkan..takut masuk kat dalam paru-paru plak...so dia kena Nuz...bagi ubat macam-macam..wah! jenuhlah nak berperang dengan Haziq nanti...

Ikutkan Dr kena admit. Tapi sekarang ni Dr kata bad semua penuh. Siap bergaduh lagi kat atas coz sebab nak berebut bad...masalah betul...so dia suruh mummy monitor Haziq dulu...dalam masa 3 hari masih tak baik gak..dia suruh datang lagi jumpa dia...Argh!! tension ko...dah 6 hari dah berlarutan demam Haziq ni..

Menjerit satu hospital masa Haziq kena Nuz tu....yerlah..mana ada budak suka bila kena Nuz kan? Rimas tau....mula-mula syok ajer Haziq dok tengok budak sebelah kena nuz...yerlah..dia tak tau jap g dia pun kena..bila kena turn Haziq..jeritlah..terpaksa mummy tukar dengan daddy..coz kudrat mummy tak daya nak lawan kudrat Haziq..kuat gak budak handsome ni

Adalah dalam 15 minut kot..lepas tu terus g farmasi..ambil ubat then balik...mummy terus hantar Haziq rumah Oni...tak lama mummy kat rumah Oni coz ada ramai orang..ada pakngah..uncle cik..atuk...tak selesa mummy...lagi pun moody sikit mummy hari ni..jangan tanya kenapa yer..

Mummy dok berkira-kira nak shoping kat JJ..tapi bila dah sampai kat selekoh..terus pusing g rumah tok mummy...lepak dengan tok mummy lagi bestkan?

Lepas makan..terus masuk ke office..terlambat 5 minit..kira halal la yer bos....sorry!!





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

AngahSayang2314 said...

kak sabar ye.. kita memang risau kalau anak kita demam kan???

Ain said...

kesiannyer kak.. yelah, sekarang cuaca x menentu, bukan budak2 je sakit, org beso pun ramai yg sakit.. akak pun kena jg diri gak k...

Intan Azmira said...

sama cam kes Syura aritu ekk..tp alhamdulillah pas amik neb sampai skrg no more batuk no more selsema..

cheqna said...

salam
semoga semuanya kan baik2 sahaja
take care ye =)
salam kenal

az rina a.k.a jaijina said...

kesian haziq, macam kes echa dlu..temp dah 40++, tetibe badan macam gigil, kul 3am bawak gi sepital, hukhuk..teringat balik mmg fobia..