Peminat coklat


Balik keje semalam Haziq belum tido. Nampak ajer mummy terjerit-jerit suka. Masa tu dok kat luar dengan Oni & Anti Ayu...

Menyusu dulu sebelum balik. Lepas tu baru bergerak dari rumah Oni. Hari ni plak daddy nak belanja makan nasi ayam kat Kajang. So mummy bercuti lagi untuk masak makan malam

Dah masuk highway Haziq dah lena tido..so mummy drive dalam kesunyianlah sebab Haziq dah lena. Sampai depan rumah ambil daddy..tukar driver...masih belum jaga. Sampai kedai makan pun masih lagi tido di bahu daddy..lena sungguh Haziq tido..

Lepas makan..masuk kejap kedai barang letrik..daddy nak beli mentol ...masa tu baru terjaga sebab radio dia bising sangat..tapi moodylah...Haziq memang penakutlah dengan belon yg ada bentuk katon2 tu..mummy baru buat rancangan nak beli..tapi Haziq plak takut....

Balik rumah memang tak tido lah anak bujang mummy sorang ni. Mulut dok sebut nak..nak .nak..apa yg Haziq nak pun tak tau..tarik tangan mummy g dapur..buka peti ais...tapi x tau nak apa...bagi kek coklat yg mummy buat tu..terus ambil..rupanya Haziq nak kek..manalah mummy tau Haziq nak kek sayang...

Tengoklah mulut Haziq yg comot dengan kek coklat.Makan sambil tengok TV....Tom Tom Bak..memang suka la Haziq..siap ikut rentak lagi....

Habis dua ketul gak kek coklat yg Haziq makan. Suka mummy bila anak kesayangan mummy ni suka makan kek mummy. Ni yg semangat nak buat lagi untuk anak mummy ni

Lepas makan baru kita cucu mulut & tangan yer sayang...



Ni bila dah habis makan kek & basuh tangan...asyik sekali dok mengadap tv rancangan Uncle Aznil..ikut lagi budak-budak tu menyanyi & menari...

Haziq memang suka sangatlah dengan aktiviti yg uncle Aznil buat tu..semua dia nak tiru walaupun x menjadi ajer mummy tengok..tak per..yg penting Haziq berusaha kan sayang?

Haziq minum susu segar pun yg berperisa yer ....susu yg paling Haziq suka Duthc Lady berperisa coklat..susu putih memang Haziq tak minum..memang menurun mummy betul..peminat coklat...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Nurzairul Isma said...

tedapnye kek coklat ye haziq.. auntie nak cikit... auntie pon suke kek coklat...

ashikin said...

jom lah belajar buat coklat pulak..

AngahSayang2314 said...

makan cokelat celup......hehehhee.. comot muka dia hehehee

AngahSayang2314 said...
This comment has been removed by the author.