Hari yang amat penat

Lepas melawat atok..sementara nak tunggu waktu melawat petang plak..kita apa lagi..bergegas ke Mines la. Daddy ada project lagi kat sana. Sementara daddy jalankan project daddy..mummy terpaksa berpatah pinggang bersama Haziq...tau ajerlah Haziq ni

Bila angin x ok asyik nak berdukong...bila ok langsung tak nak mummy pegang...kira habislah kita round satu Mines sementara tunggu daddy. Penat tak payah nak cerita...muka mummy memang cuka giler..yerlah..perut dah la lapar....tunggu daddy plak lambat..Haziq plak yg dok buat mall ni mcm dia punya....penat seh!



Tak larat dah ni

Malas nak kejar Haziq..mummy naikkan Haziq kat binatang ni. Nasib baik dia tak takut...ok ajer ..cuma x pandai control lah lagi...terpaksalah mummy tertonggek-tonggek ikut gerak Haziq...bukan senang tau....Haziq sampai tak mau turun dari binatang ni..jenuhlah mummy nak memaksa...last-last angkat ajer..jerit kejap..lepas tu pujuk naik eskelator..diamlah ...


Lepas tu daddy dah settle..terus g cari makanan..Daddy belanja lagi makan kat Nandos. Dah lama tak makan..tapi memang tak puas. Si handsome ni walau dah diumpan dengan mainan..tetap tak mau dok senyap..ada ajer aksi dia...ketuk dindinglah..ketuk mejalah..dengan kepala-kepala mummy kena ketuk sekali dengan mainannyer...tp lepas tu tangan Haziq plak kena ketuk dengan mummy...x boleh diajar budak main kepala orang tua..nanti dia biasa plak

Lepas tu terpaksalah makan sambil berkungfu dengan Haziq...


Dalam kereta....

Bila dah penat seharian dok berjalan dalam Mines..masuk ajer kereta....mummy...cucu..cucu...bila suruh doa..cepat ajer aminnyer....dapat ajer cucu...terus tido sepanjang perjalanan...sampailah masa tiba kat Hospital pun masih dok tido lagi. Terpaksa gak mummy angkat ...sebab dah lambatkan...

Masuk wad pun Haziq sambung tido sampailah waktu melawat nak habis. Memang penat giler agaknya si handsome mummy ni. Yerlahl..asyik berjalan ajer kejenya...tak tau penat langsung...mummy plak rasa macam nak tumbang ajer







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

nur salihah nordin said...

kak ziela byk kan bersabar erk....chumel p0n mcm akak jugak...letih bile seharian layan anak yg semakin membesar...kadang2 ade jugak hilang sabar nyer....alya p0n lasak mcm haziq...klu g mall, x kisah org...letih kite dibuat nyer...

Rizziela said...

Tu la chumel. Letih nak kejar dia ajer..tapi kadang2 tension kita boleh hilang sbb asyik dok kejar anak satu mall

nur salihah nordin said...

bt0l bt0l bt0l...ahahaha~