Kasih seorang ibu kepada anaknya

Ni kes hari sabtu hari tulah...Mummy malas nak masak kat rumah..Ajak daddy g makan kat luar ajerlah...

Alang-alang dah keluar..kita g kat Mines terus lah...Daddy teringin plak nak minum A&W. So cargas terus kat sana..padahal tadi kita lunch kat Putrajaya..berjalan sakan kan?

Kasihnya mummy kat anak bujang sorang ni..sanggup ikut bontot cumel ni kemana jua...walaupun sebenarnya kaki rasa macam nak patah dah...tapi yg herannya..Haziq relax ajer berjalan ke sana ke sini

Daddy ambil jalan selamat..bawa buggy..so x payah jaga anak..mummy plak kena ikut kemana rentak kaki Haziq berjalan..penatnyer..ALLAH ajer yg tau..Haziq ni nampak ajer kecik..tapi bila berjalan..memang laju...



Mummy tengah suap air kata anak kesayangannya..

Sebelum masuk wayang kita minum A&W dulu kan? Haziq tak berapa suka ice cream..tapi bila daddy suap..nganga ajer mulutnya..pelik mummy...

Pujuk punya pujuka..last-last daddy setuju gak nak tengok wayang..Cerita Zoo..kelakarkan mummy ni..Zoo pun nak tengok...

Ingatkan best..yerlah..cerita binatang kan menjadi kesukaan anak2 ..tapi sayangnya..Haziq tengok sikit ajer..lepas tu sibuk nak main lari-lari..

Walaupun dalam panggung gelap..berani tau bujang ni..tapi tak jauh dari mummy la...Nasib baik daddy ambil seat belakang sekali..tak la menganggu orang..kalau tak sure ada yg kena marah..





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

tini said...

sebab tu nabi lebihkan ibu 3 kali dr ayah =). ibu sayangkan anak lebih dr nyawa sendiri. dah jd ibu br faham betul2 kasih sayang mak sendiri..

Mentari Muncul Lagi said...

Aunty ekim pun dah pg tgk citer zoo yang ntah pe hape tuh.. tak best sgt kan????