Pangkor, mandi Pool


Daddy memang cari penginapan yg sekali dengan breakfast..

Yang peliknya.. dari Lumut..kami cari semua hotel & challet dah penuh..tapi bila online..ada ajer yg kosong lagi..

Tak berani nak booking online sebab kami tak tau tempat nak dituju..

Bila parking kereta..India yg jaga parking offer bilik..tapi bila dia check bila..semua bililk penuh...siap call depan2 kami lagi... cuma ada satu yg kosong dia kata... Harga RM200++ tp mcm x pernah dengar ajer nama resort ni..bilik pun mcm bilik hotel budget ajer...so daddy for sure tak nak punya..

tak per..kami gamble ajer...masuk pulau..tengok rezeki

Nasib baik kami dapat Resort yg ada sediakan breakfast

Antara menu breakfast yg ada

nak kata banyak ..biasa ajer..ok ajerlah.. ada nasi goreng..mee goreng..semua pun sedap

mee kuah..telur 1/2 masak..roti2... sosej.. telur mata..dll

Anak anak bantai makan mee goreng + telur 1/2 masak ajer

TU pun ugut..tak makan x boleh main pool..yerlah..pool depan cafe ni..mana tak budak budak x sabar nak main kan...redah ajerlah..makan gak sebab nak mandi pool jap lagi kan

Haziq pun sama sibuk nak cari makanan yer

Keluar bilik

Inilah bilik kami..

Tempat Harith berdiri tu boleh nampak pool

Pool dari pandangan pintu bilik

Gambar dah gelapl..sebab dah malam kan..

ada kisah disebalik pool ni.. nanti kita story 

Ye yeah...nak mandi pooll

Tengok Hafiey..bukan main..siap dengan lidah begulung2 lagi...happy bukan main yer.. Haziq "Peace" mummy.. boleh mandi

Pool kanak kanak

tak besar sangat..bila dah ramai..mcm sempit ajer

Yang tak bestnya..mak mak pun sibuk nak berendam..so bodak2 dah jadi tak ada tempat nak berenang...adoilah cik kak..berendamlah kat kolam dewasa..kanak kanak nak main air gak

Haziq dalam kolam seluar biru muda.. Hafiey seluar merah and Harith yg berdiri ni..seluar biru tua..

Yang mandi kolam..Haziq & Harith ajer... Hafiey masih fobia ...naper Hafiey fobia?

Nak tau? nanti kita cerita ek...



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

12 comments:

PUANSTOBERI said...

aww... ni resort tpt 1st honeymoon kami dulu. hihik...

aTieYusof Family said...

Kalau dah ada anak ni mesti nak cari yg ada pool kan? teruja anak nak mandi manda...
last ke Pangkor tahun 2005 kot..lama dah..:)

Kakzakie said...

Betullah Zie, anak-anak bila dah nampak pool depan mata makanan sedap pun dah tak heran..

Selamat tahun baru dari kakak.

Cho Zila said...

memang senang kalau dapat bilik ngan breakfastkan.. tapi kalau tempattu memang dekat ngan tempat makan lebih baik pilih yan gbilikjer..
akakni mamang sakit hati kalau kolam budak keciktu mak2 dan yang besar gi masuk.. tolongler bagi chance kat anak2jer...

syawalsimpsons said...

seronok anak2 bila dapat mandi pool kan

Nanie said...

seronoknya bercuti...

Nad MamaZN said...

Apa agaknya yg fobia sgt tu...

Hanna said...

muka anak-anak teruja nk mndi ye..hihi..dh nm budak-budak bgkan aje..apa kisah pool tu?mcm seram je kak..

Yumida Huda said...

wah beznye kak..view dri hotel pun cantik gak
tringin gak nak mandi kat pool tu

Myra Jay said...

Best jugak ye tido kat sana..
Ari tu p balik hari mcm xbest je :D

Zura@Iwan said...

knp ye hafiey fobia?
ya la..kolam kecik
mmg sempit la sket kan..

nurin khairi said...

Tak penah terjah je tmpt percutian dan cari hotel. Takut tak dpt..kalau adapun takut yg mahal je ada..huhu