Topi ker helmet?


Pantang orang nak keluar...nak mengikut ajer keje Hafiey sekarang ni

Nampak daddy pegang helmet...abg Haziq ambil helmet..dia pun sibuk..masuk dalam bilik mainan kejap..ingatkan merajuk ke apa...rupanya gi cari helmet gak

Kelakar betul tengok perangai Hafiey...dia ingat semua benda atas kepala tu helmet kot...tu yg dia g ambil topi kontraktor dia tu..nak bawa naik motor kononnya

Nagis...

Suruh mummy pasangkan tali tu..mana boleh..kan dah putus tu talinya...

Nak gak..sebab nak ikut daddy naik motor

Siannyer.siap pujuk pujuk daddy

dia tau...daddy tak akan bawa naik motor kalau tak pakal helmet...tu yg nagis2 nak pakai gak helmet tu ,,

merajuk bila tau mummy nak ambil gambar dia..

Sekarang ni semua tau malu bila kita nak ambil gambar..dah susah lah nak ambil gambar...tapi baguslah...otak tu dah berfungsi dengan baik.. dah tau macam mana nak ikut kalau dah ada ruleskan..

Kalau dengna mummy..bedal ajer naik motor tak pakai helmet...tapi dengan daddy... jangan haraplah boleh naik motor..dia kata..kalau jatuh sapa yg susah?



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

12 comments:

Kakzakie said...

Sampai menangis nak ikut - kesiannya dia. Daddy tu betullah takut terjadi yg tak diingini...

Tak apa menangis pun comel juga:)

Kesuma Angsana said...

hehehe.. budak2 kecil mmg gitulah selalunya !

aTieYusof Family said...

haha.. comel dia.. segala benda nak buat helmet ya...

syawalsimpsons said...

alahai cumilnya dier merajuk tu

syawalsimpsons said...

alahai cumilnya dier merajuk tu

Nafira usof said...

hehehehe.. bijaknyeeee.
pandai carik topi sbb nak ngikut naik motor yer. bijak sangat~

Fiza Rahman said...

Cute topi contractor tu ☺

azizah :) said...

alala dak ni..bijaknya...

nuna said...

mcm topi pua chu kang la sis....hihiih

nuna said...

mcm topi pua chu kang la sis....hihiih

Zura@Iwan said...

irfan pon rajin nk ikut Baba dia ziela..
kena main hide n seek ngn dia..haha..

ayut said...

Topi contractorp on blhla...hahahah. sabar jela..pasni mummy dia pon kna pkai helmet...