1st Time Cirit Birit & 1st Time anak2 kena


Last week memang betul2 menguji mummy...kesakitan anak berulang lagi..tapi kali ni bukan sebab asma.. tapi muntah seharian yg lebih dari 10

Adoila anak...

Harith kena masa hari selasa...seharian muntah..makan sikit muntah..minum air masak pun boleh muntah..memang terukla

Petang lepas balik kerja..bawa dulu Harith g Hospital kajang...doc just bagi ORS ajer..adoilah...ubat tahan muntah tak ada..katanya bahaya untuk budak2 bawah 7 tahun

Then..masa tunggu doc panggil tu..Harith dah start cirit...

Tapi tak dapat ubat cirit pun... balik rumah pun sama..jenis sekali cirit habis bocor sampai keluar..busuk plak tu

Sabtu selepas 5 hari dok cirit tu baru bawa Harith g hospital serdang plak..

Punyalah lama nak tunggu jumpa doc..walaupun patient x ramai mana..tapi umakkkaii..lamanya kena tunggu



Harith yg tengah tunggu...

Boring dia pun dok tunggu lama sangat...dah la sorang sorang ajer dengan mummy

Haziq dengan Hafiey dengan daddy


Siap bawa bekal pampers lagi..takut bocor lagi..

Tu seluar tu dah berapa kali salin dah...asyik terkeluar ajer

Lama gak la dok tunggu..akhirnya masuk gak dalam bilik Doctor

Bilik no 4



Lepas dah tanya serba sikit..doc kata kena ambil darah..sebab lama sangat cirit dia

Lagipun makan minum Harith macam biasa..kuat makan..kuat minum dia


Berdebar2 tunggu doc nak ambil darah

Mummy request kat doc nak misi yg ambilkan..sebab kalau doc mesti banyak kali cucuk..sampai Harith menagis...nurse biasanya 1x dah ok

Masam ajer...takutlah tu


Lepas ambil darah...

Daddy dah tunggu kat depan bilik 4 rupanya..siap bawa yakult utk Harith..

Kena tunggu 2 jam utk dapat result darah..so kita g breakfast dululah...

Jenuh nak tunggu

Geram ajer Harith tengok Abg Haziq dengan Hafiey berlari..dia kena pegang tangan..ada drip tu...takut tercabut..doc tak nak tanggalkan...takut kena warded


Berpimpin tangan dengan daddy


Last sekali terlepas gak

Sian..merayu rayu nak main dengan abang Haziq & adik Hafiey

Main kejar2 ajer pun


Bebaslah main sebab orang tak ramai lagi..datang pun awal pagi kan

Alhamdullilah..result darah Harith ok..tak ada kuman...doc kata ada jangkitan sikit kat usus dia..bagi antibiotik then boleh discaj

Alhamdullilah...2x makan antibiotik tu..terus cirit dia berkurang..berkesan sangat ubat tu untuk Harith...

Memang anak anak serasi dengan Serdang Hospital ajer setakat ni

Kalau kat Hospital Kajang tu..alahai...




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Fiza Rahman said...

Siannya harith. Alhamdulillah dah ok.

Lynn Hamzah said...

kesiannya...next time kalau kena lagi terus ke hospital serdang...

Cho Zila said...

Alhamdulillah dah sembuh..
tuler pasal kalau dah setasitu lambatpun redhojer

Yumida Huda said...

siannye..hope harith cepat sembuh k..sure rs x tahan nk ke toilet..
Jom berkongsi Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Zura@Iwan said...

mmg kn..
kalau dorang cirit..
bau busuk woo..

alhamdulllah harith dh ok lps kasi antibiotik..

ayut said...

Alhamdulillah..slmt sesuai dgn ubt yg dibagi..moga ank2x akak trus sihat dan cergas ye lpas ni....amin..