Chow Keow Taw kerna terpaksa


Daddy pusing ajer kereta..Haziq dah berbunyi

Asyik asyik makan keow taw ajer..bosanlah Haziq..

Sebab dia nak ice cream...tak nak makan..

tergelak mummy dengar..tapi daddy buat donno ajer..turun buat tak tau ajer

Hasil kerja tangan sapa agak2 ni?

Budak ni lah

Sejak dah besar ni..memang tak suka makan sayur tau anak2 semua...

Siap asing-asingkan sayur sebab tak mau makan...laju ajer kalau makan keow taw...

Hafiey pun sama naik.. makan dengan mummy ajerlah yer adik

Kalau order lebih...takut tak habis..sebab petang tadi baru ajer mummy suapkan nasi..ini buat alas perut malam ni ajer yer

Haziq yang tension...tak dapat makan ice cream

tapi habis gak sepinggan keow taw tu dia makan

Geramnyer anak bujang sorang ni..tahun depan dah 5 thn dah

Tangan halus yg mengasingkan sayur dengna keow taw..

Siap kulit2 udang pun dia asingkan setempat..memang nampak bijak betul tau...





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


10 comments:

msredcheesecake said...

anak sy makan pon akan asing kan sayur...hheee

AnneRaini said...

pndai budak2 ni kalo die nak benda lain selain yg kite suruh mkn. mcm2 die ckp.

Kakzakie said...

Pandai pulak dia asingkan tak mintak mummy tolong. Kalau kita tak ada sayur macam tak lengkap kan..

Zura@Iwan said...

anak2 ziela kira ok gk.
kalau mkn kt luar, lalu gk dorang mkn kan
irfan dia mcm main2 sket...tggu bsr kit lg kot..br nk selera betui2 mkn..hehe..

Nafira usof said...

anak2 zura pon dlm proses belajar makan sayur. susah jugak nak ajar sebab mamanye pon liat makan sayur.. hahahahaha

Cik Puan Rara said...

anak anak dh besar ni seronok kan kak.xyah suap suap makan.tapi bersepah sket lah.kalau sy,bersepah banyak.pengsan tgk meja makan.hehe

chotz axoera said...

hukhukhuk :(
saya ada anak kucing jer ^_~

wahida said...

pandai dia asingkan...mmg bijak...

takpelah, janji dia abes makan...

fieda said...

Sama la anak2 saya pn..buat mihun ke kue teow ke semua jawabnya terasing la..mama la yg tukang habiskan

ayut said...

Meriah mkn ye gan smgt asingkn syur tu ha..haha..