Hari bersama parents after Orintasi day


Sekolah Haziq sekarang ni setiap bulan ada buat hari besama Parents...

Tujuannyer adalah untuk berjumpa dengan parents and bincang tentang perkembangan anak anak..

So last week ahad..sekolah menjemput semua parents untuk datang and principal plak menerangkan tentang perancangan untuk tempoh sepanjang pembelajarang di Little Tots Excel 2014 ni

Mummy daddy terlambat sampai...yerlah..menguruskan anak2 yg macam macam ragam tu..bukan senangkan...sepatutnya 10am tapi kami sampai ngam ngam 11am

Hua hua..orang dah start dah..x perlah..duduk depan sekali yer


Prinsipal tengah terangkan apa yg berlaku sempanjang tempoh pembelajaran anak2

Rupanya hanya 100++ aja anak anak bersekolah..hurm..rugi tu

Yang lain penuh dengan cuti..cuti sabtu ahad..cuti peristiwa..cuti sekolah

Harap harap Haziq dapat catch up semua pembelajaran yg teacher ajar kat school yer


Harith Hafiey yang sama sibuk

Haziq dalam bilik mainan dengan Teacher dia..main mainan..adik adik masuk kejap ajer dah keluar..hurmm


Daddy terpaksa handle anak anak..sebab mummy dok kat depan kan

Keadaan persekitaran sekolah Haziq

Ini lah Principle Haziq

Puan Ros

Antara Parent yg Hadir

Haha...nampak tak dua budak kat belakang tu..mcm cermin ajerkan?

Langsung tak peduli orang..mian dua beradik depa ajer

Sakan bergelak lagi...daddy dah jeling jeling dah tu

Siap la korang yer


Alhamdullilah...teacher Amirul kata..Haziq ok dalam semua pelajaran..cepat & semua benda nak awal siap..kalau boleh dia orang pertama yg siapkan semua yg teacher minta..

Yang tak ok ialah...sangat pendiam dalam kelas... x pandai nak main dengan kawan2 kalau kawan2 tak ajak dia main..kiranya dia kena ada orang start..baru dia ikut..tapi sangat takut dengan Teacher

Kalau kawan kawan buat bising..dia yg suruh diam...hahaha...

Then Teacher pun terkejut sebab Haziq boleh tulis nama dia sendiri bila Teacher tulis kat papan hitam...

Mungkin Teacher Amirul lupa kot..Haziq last year dah sekolah..s.ekolah tu pun sangat bagus dalam mengajar anak anak..tapi cuma tak ada islamic base ajer..tu yg mummy tukarkan sekolah Haziq ...

Mummy nak Haziq boleh belajar tentang Islam..doa doa dan adab adab dalam Islam.. Memanglah mummy ada ajar gak dirumah..tapi masa tu tak pernah cukup dan mummy sendiri lebih suka Haziq belajar di sekolah ...lebih official orang kata ...

Hahaha..alasan mummy yg malas :D




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Zura@Iwan said...

tk per...pendiam ok la
jgn bising buat cikgu marah kan..

Shamfariz Iskandar said...

diam2 ubi tu...:)

ayut said...

Pendedahan awal mcmni la bdk2x sng nk tngkap ap diajar.klu bek..bek la diikutnya... ;)