Pangkor, Mandi Pantai


Puas mandi pool.. daddy ajak main pantai plak

Setakat nak mandi pool...kat Putrajaya pun banyak kan..tak payah datang Pangkor.. hihi

Tapi pantai kat sini mcm tak berapa best

Pantai macam mencuram ke bawah..so agak merbahayalah..sebab kejap ajer dah dalam...

Buatnya budak2 tak tau.mau tenggelam kat situ

Tu Haziq & daddy.. dekat ajer dengan pantai..tapi tengok air laut tu

Dah sama parat dengan lutut daddy...kalau haziq takut tenggelam..twin lagilah..dah la tak balance kalau duduk dalam air laut tu..mau tenggelam nanti

Harith & Hafiey mummy tak bagi mandi laut..risau

takut daddy tak boleh nak handle 3 anak

mummy malas nak mandi laut...x ada mood

Mainlah pasir ni ..x per..duduk atas handbeg mummy dengan beg baju..layankan ajer..x kisah..janji jangan masuk laut dah...hati mummy tak sedap rasanya


Dadd ambil gak...

Bagi rendam kejap..tu pun kat gigi gigi air ajer..agak jauh sikit..mummy dah jerit..bawa naik anak...jangan bawa tengah sangat..mummy risau..

Sampaikan ada cina yg duduk belakang mummy pun cakap

"ini pantai bahayalah..u jangan biarkan anak u..takut lemas"

nampak? risaunya hati seorang ibu tu sama



Dekat ajer daddy dengan Haziq..tapi dah paras leher daddy

Haziq tu puas mummy jerit..tetap nak mandi pantai gak..

Nasib baik dua orang ni tak kisah..

Main pasir ajer...sebab mummy tak bagi turun laut

Haziq merajuk...sebab mummy tak bagi mandi laut


ni tempat yg kami duduk tadi..

Air pasang kot..naik sampai atas...

Hazq yang takut takut berani...hati nak main gak air laut tu

Joint dengan adik adik main pasir ajerlah

Tapi kejap kejap dah lari ke laut balik


Mummy dah pindahkan barang2 naik atas...ombak tetap ikut

Air pasang kot...

Kuat plak tu ombaknyer..takut tarik masuk laut ajer..nanti mummy tak sempat nak selamatkan anak anak..terus jerit kat daddy.. jom naik ataslah..x bestlah

Tengok tu..

Buih semakin dekat dengan twin
Harith dah garu kepala bila mummy ajak balik

tak puas main pasir lagi ni



Jomlah daddy..

Mummy tak bagi mandi ni


Jom jom

Hitam lah anak anak kena panas..dah la x pakai baju
Main tulis tulis dulu sebelum gerak

Tunggu daddy dengan abang Haziq memang lambat... dalam kejap kejap tu mau dekat 10 minit baru naik..

haik la...lain kali kena cari tempat penginapan yg lain..yg pantainya x mencuram...

Biar landai tak per..senang anak anak nak main..mummy pun tak susah hati


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

ralit main pasir yaaa

Kesuma Angsana said...

Maaf lama x jenguk, kesihatan x mengizinkan. Singgah jgk ari ni !

Myra Jay said...

Dapat main pasir pantai kemain lagi diorang ;)

Nafira usof said...

ooohh.. tak sangka plak pantai kat sini curam cam tuh. x sonok lah anak2 kalo x dapat mandi laut kan~
maybe kena carik kawasan pantai lain.

izan mama mia said...

pangkor.. mmg pantainya dalam sikit.. mia dl mandi kat gigi ombak je.. mama n papa dia yg best mandi..air dalam..hihi..ombak jadi kuat sebab bot dok lalu lalang...tapi airnya jernih kan..

Zura@Iwan said...

pantai kt pgkor mmg curam ...bahaya..huhu