Sekolah Haziq 2014


Haziq baru start sekolah 06.01.2014 hari tu...Hari isnin semalam

So orang lain dok sibuk ragam anak anak masuk sekolah... mummy boleh relax ajer..sebab Haziq belum lagi..walaupun dah register.t.api sekolah Haziq lambat sikit start nyer

Sempena nak hantar Haziq sekolah..mummy daddy ambil cuti khas tau..tapi mummy ambil half day ajer..sebab Haziq sekolah pun Half day ajer kan...daddy ajer ambil 1 day sebab x ada half day..

So memang awal pagi dah sampai kat Sekolah..

Haziq sekolah kat Little Tots Excel tahun ni... dah berpindah ke sekolah lain...



Daddy yang sibuk dok arrange anak bujangnyer..

Walaupun sekolah Haziq tak mewajibkan pakai kasut sekolah..tapi daddy beli gak untuk anak dia..sebab Haziq request nak kasut sekolah ada lampu...

Daddy pun nak setema dengan anak anak gak ek?



Haziq semangat nak masuk sekolah

BUkan Haziq ajer.. Harith Hafiey pun sama

Nasib baik ada baju sekolah yg cikgu nak clear stock..so mummy beli untuk Harith Hafiey...bukan apa..supaya tak bergaduh berebut baju sekolah Abang Haziq


Sebenarnya...sapa yg nak sekolah ni?

Harith paling depan tengok teacher dok bagi name tag kat student

Hafiey dok menjeling ajer... 

Haziq? menyorok belakang daddy ajer kejenye...

Harith gak yg teruja..

Macam dah boleh sekolah ajer Harith kan? boleh plak dia masuk dengan budak2 sekolah ni main main.... Semangat..tak takut..bagus

Hafiey pun sama..boleh nak joint gak..

Ni nampak gayanyer ...dah boleh hantar sekolah dah ni...tapi baru 3 tahun kan

Macam muda sangat lagi

Harith Hafiey..main sama sama yer

Senang nak sekolah nanti kan..sebab berdua..abang Haziq sorang sorang..memanglah macam takut sikit


Name Tag Haziq


Suasana tempat anak anak bermain...bilik merah tu class 


Cuba cari mana Haziq?

Masa ni cikgu suruh masuk class... tapi Haziq tak mau..cikgu yg baju merah tudung oren tu ambil and letak atas riba... so memang tak nampaklah Haziq bila nak ambil gambar..

Mummy tak berani nak ambil dekat2..takut dia nagis nampak mummy...

Boleh tunggu takat 9am ajer..lepas tu semua parents kena beransur..teacher nak buat suakenal dengan student plak

Alhamdullilah...school Haziq kali ni ada islamic.. so Haziq boleh belajar untuk berdoa...solat dan sebagainya...

School ni pun guna modul e-xra untuk mengajar...insyallah senang boleh membaca untuk anak anak..mummy pun insyallah..ada rezeki akan ambil sijil untuk e-xra ni..senang nak ajar anak anak membaca dan boleh gak buat class tuisyen nanti :D



5 comments:

izan mama mia said...

bagusnya tadika n..can tik pula tuu

mama lieyna said...

Ragam anak 1st day school kan, macam2x :-)
Lama2 nnti semangat la dia nk ke sekolah tu ...

Fiza Rahman said...

Cantik tadika haziq.

aTieYusof Family said...

Bagusnya tadika ni..sini kurang pilihan tadika Ila..beljar rajin2 Haziq...semangat tgk dia..:)

Zura@Iwan said...

haziq dh 5thn ye...
cpt je kn
tk lama lagi twin plak tadika..