Ragam Kembar


Kembar ni kembar yang tak sama pada rupa..perangai dan minat..tapi dalam bergambar..semuanya sama..suka sangat bergaya ala ala manja gitu

Buktinya..

Setiap kali naik kereta..setiap kali tu lah suruh mummy ambil gambar diaorang..macam macam aksi..itu kalau mood baiklah.kalau tak..sorry lah

Harith

Semakin handsome plak bila tengok Harith ni..memang jauh beza dengan Harith masa kecik kecik dulu

Dulu ingatkan Harith ni tak boleh bercakap..memang susah nak dengar suara dia..word pun banyak yg dia tak tau sebut

Itu dulu

Ini sekarang..

Mulut macam murai..ada ajer benda dia nak cakap..

Kalau suka sesuatu benda..

Mi,, sedaplah air ni
Mi, andai (pandai) mi acak (masak)
Mi, antiklah (Cantiklah)
Mi, ayang (sayang) ayit (Harith) tak?


Budak ni dari kecik sampai besar sama ajer

Happy go lucky & kuat menangis..

Mentang2lah dia anak bongsu setakat ni..manja dia bukan main lagi..

Geram ajer..

Dulu masa baru2 boleh cakap...bijak ajer mulut bercakap..

Tapi sekarang?

Paling malas bercakap..mulut tu senyap ajer..yg tau buat mulut..muncung...main air liur..

Susah nak ajak dia sembang sekarang ni..malas bercakap..

Sombong pun yer..itu semua kawan2 oni cakap...


Lagi satu perangai dia..

Kalau dia tidur..jangan pandai2 nak alih2kan dia...mau mengamuk

So kalau dah tidur sambil berdiri ni apa kisah?

Mummy nak drive pun tak senang...

Ontheway nak g kenduri ni dengan Oni...pening mummy

Pantang nampak topi..mesti nak letak atas kepala dia



Tengok tu..Abang Haziq pujuk pun tak mau

Mummy terpaksa drive slow2..takut kan ada yg ke depan plak

Pujuk suruh duduk menagis..so biarkan la duduk kat tengah2 tu yer..dah la kereta ni sempit

Ini si Abang

Memang nak duduk depan ajer kalau mummy yg drive..

Sibuk dok gosek apa tu Harith?

Ada ajer benda yg dia cari..tak mau tidur

Kalau nak tidur..mesti menagis..meraung..kira bebai dululah baru nak lena..

Paham sangatlah budak ni..anak manja mummy ni..bau mummy mesti ada..baru dia senang hati..kalau tak..mulut tu asyik nak mi..mi..mi


Haziq

Semakin bijak sekarang ni..bila bercakap memang ikut buku habis
Dah pandai nak bertertib sekarang ni..nak nampak sopan ajer sekarang..ini yg mummy bangga dan tak rasa rugi tukarkan sekolah Haziq.. tau membezakan yg mana baik & yg mana tak...

Dia kata..dia pun kembar dengan Harith Hafiey juga


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

9 comments:

mama lieyna said...

Comel!
Kecik2 lg, mcm2 ragam n kerenah...moga besar nnti, semua 1 hati..dn membahgiakan.. amin.. :-)

- dieyana - said...

hikhihkihk..ensem!

are_lin@yu said...

beznya semua boy ya..lasak jgk ni.hehe

ayut said...

Ni la hero2x yer..perangai ye tu mcm2x..xpe la..makin aktif makin bijak org ckp kan??

ct shah said...

saya yg anak 2 ni pun kalut dlm kete kalau masing2 tak diam.nasiblah si adik mmg dh train dari baby duk dlm car seat cuma kena bagi dia something to eat,kalau tak mau bergegar kete tu dek penangan amukan melalak dia tu.
tapi yg bongsu tu tido camtu mmg tak jatuh ek?

nuyui a.k.a miss YUI said...

posing baik bila ada mood ya..hhii

Kakzakie said...

Kakak percaya tanpa hero-hero comel ini pasti Zie boleh kebingungan tak senang duduk walau bila mereka ada rasa busy... seronok kan tengok keletah mereka semua:)

Zura@Iwan said...

mcm2 ragam dorang kan ziela..
abg haziq pon tgk dh mcm sebaya je ngan twin..twin cpt bsr ha...

Amanda Suria said...

Dengan 3 Hero ni mesti meriah rumah kan....