Kelas Iqra


Since awal tahun lagi Haziq dah kena start joint kelas mengaji.. tapi mummy lambat update la...

Umur 5 tahun dah kan..so kena belajar mengaji 

Memula nak pilih Iqra untuk Haziq..dah dapat Ustaz utk mengajar..dekat area kawasan rumah ajer..tapi taman lain la..sebab kat taman rumah tu semua cinta...melayu boleh kira dalam 6 biji rumah ajer... x ada yg mengajar mengaji

Yang taman sebelah tu plak ramai gak melayu..tapi tak kenal orang pulak..

So yg ini ajerlah yg mummy tau

Ustaz ni ustaz sekolah..muda lagi...

Tapi...

Dia garang lah..




Harith pun sama nak ngaji gak kan

Ni yg mummy tak suka..budak2 bukannyer nak baca dulu ...tapi sibuk dok main..ada yg berlari kat luar la..main basikal la...dah la dekat dengan jalan raya besar tu...


Haziq yang cuak dengar ustaz marah2

DIa ni kan jenis tak boleh nak marah marah

Ini pun kira student baru gak

tapi dia dah seminggu belajar

Mak dia siap teman lagi..sebab umah jauh mcm mummy gak

Harith Hafiey yg hairan
Terus takut bila dengar kakak kena marah

Harith dah lari nak cari mummy..

fesyen apa ntah pakai songkok tu kan..nampak jambul kat depan

Nampak tak budak2 kat belakang tu

Salah sorang tu ada Haziq

Haziq suka lah kalau ada orang nak main2 mcm ni

Tapi mummy plak tak suka


Budak budak tu pun bukan layan Haziq sangat..kan Haziq kecik lagi

Sian Haziq..duduk nak joint..tapi orang buat tak tau ajer..sedih mummy

Cuba gak nak joint tu

Adik adik pun sama tengok abang main Tuju tuju penutup botol

Abang abang tu x mesra budak kecil la 

Haziq dah sampai turn nak gaji dah

Lari cari mummy

Alhamdullilah..Haziq mengaji

Yang hairan tu macam mana dia boleh kenal hurul.. Aa Ba Ta Sa

Ustaz siap uji suruh dia tunjuk mana satu..betul plak

Bila ustaz tunjuk..suruh Haziq sebut... betul gak..

SIap ustaz tanya..dia pernah mengaji ker?

Belum lagi...ini kira 1st time la

Mungkin kat Sekolah kot.

Tapi...sayangnyer..mummy tukarkan Haziq ke tempat mengaji lain

Kenapa?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

7 comments:

mamaarifakeem said...

Bagusnya dh belajar ngaji..
Arif eina pun dah 5 tahun ni tahun ni, tapi elum start ngaji, alahai..nk kena survey2x ni..wuu

Myra Jay said...

Kenapa ye tukar?

Takpe asalkan diorang selesa ngaji dimana2 pun tak pa asalkan nak :D

zacky786 said...

ALhamdaulillh :D

Hanie(SHMA) said...

kene cari gak ustazah yg ngajar ngaji anak hani..kalo hani n ayah nya ajar alamatnya tersengih2..nk tergelak..emmm.anak2.

Nafira usof said...

kenapa tukar??

hehehehehe.. tanya balik plak.. kikiki

Zura@Iwan said...

pandai haziq...
dia cepat bljr ni..

ayut said...

Bgusla...dh ngaji..kecik2x dh buasakn nnt cpt dpt ye..insya Allah.ramai jgk ngaji kat situ...cikgu sorg je ke yg ajar?