Rutin untuk si bujang


Dah jadi rutin 2 bulan sekali g jumpa mamak ni..

Bukan nak buat apa..nak potong rambut bujang2 ni la

Diaorang ni kalau bawa g kedai lain..memang menagis tak hingat..orang tu plak tak pandai nak pujuk..main belasah ajer kepala diaorang..so daddy adalah tidak berkenan lah ...yerlah..budak2 sure nagis kan...pujuklah..ni siap ugut2 anak2..marah betul bapak kepada budak budak ni

So kami memang statik kat kedai ni ajerlah...

Budak budak pun semakin pandai..tak nagis dah bila nak gunting rambut

Haziq & Hafiey tengah tunggu turn

Kalau gunting dengan tok wan pun nagis..lagi susah kan?
Kedai ni pun tak jauh dari rumah...kat simpang rumah ajer..so x ada masalah


Harith.. dok menari ni waktu ni

Dengar lagu india pun dia bantai joget...memang lawakt tau Harith ni

Anak anak anak memang tak boleh simpan rambut panjang..mesti nak sakit ajer..mungkin panas kepala kot..sebab tu bila dah panjang ajer..memang kena kasi zass...kalau tak...takkut admit hospital lagi...

Dah macam fobia & faham ajer keadaan anak2 sekarang ni... kalau berambut pendek..nampak mcm sihat and cergas aja anak..mungkin tak sesuai kan..



sebagai abang sulong... Haziq kenka start dulu..

Dah semakin bijak anak mummy, tak nagis..naik duduk atas kerusi diam ajer..walaupun muka ada masam sikit

Daddy kena temankan juga..sebab tak berani nak duduk sorang sorang kat situ.

Uncle ni pun relax ajer nak potong rambut..sebab semakin senang nak potong rambut Haziq sekarang ni..nama pun abang besar kan

Tengok tu..uncle pun ada senyum ajer potong rambut Haziq
Daddy dok jauh pun x per..janji Haziq nampak ada orang teman

Harith Hafiey tengah tunggu turn

Harith buat muka mcm tu geram ajer..mcm nakal ajer..macam manja ajer..gigit baru tau

Hafiey rambut panjang mcm gugurl kan? lebat sangat rambut dia..kalau berpeluh..masam ajer bau..kita kasi caras yer dik

Gelisah..

Lepas ni sapa plak nak kena ni..

Abang Adik sama ajer perangainyer..namapun kembar kan


Hafiey

Sepatutnya Harithlah kan? kata anak no 2

Tapi dia suruh Hafiey dulu..Hafiey pun macam redha ajer..so kasi Hafiey dulu

Ok..macam abang Haziq juga...relax ajer..muka ada cuak sikit ajer..tak per..baru 2thn 6 bln kan dik? kecik lagi

Handsome kan?

Muka Hafiey..cute ajer mummy tengok...walaupun hidung ada kembang sikit


Last... Harith punya time...

Ini ada susah sikit..nak potong rambut..tapi nak peluk mummy..mcm mana nak potong?

Terpaksa gak sebab kalau tak dia meronta..tak nagis..tapi tu lah...

Redha ajerlah..

Susah sikit nak potong rambut Harith..sebab dia x bagi kerjasama..

Ini sebelum kan?

Kita nantikan selepas plak yer...

Daddy suruh kasi pendek..ini uncle sudah kasi lain mcm plak...



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

syawalsimpsons said...

baguih la duduk diam je kena potong rambut...tp kalo syawal ni mau meraung ni

Lynn Hamzah said...

wah gie potong rambut yer...mesti makin hensem lepas nie...

Zura@Iwan said...

oic..
dorang dh biasa la dgn mamak ni.
irfan pestime potong kt kedai..
seb baik ok..hehe

aTieYusof Family said...

Makin ensem lah lepas potong rambut ye..hehe..
samalah anak sy, ada 1 kedai je yg dia tak nangis bila pegi..so, mmg akan setia dgn kedai tu je lah..

msredcheesecake said...

hensem dah hero... takut tengok mamak tu, tu yg nangis...

Nad MamaZN said...

Dh besar dh si kembar ni
Cemana agaknya rupa selepas dipotong rambut
Mesti ensem

Nur_cahayamataku said...

hafiey ni cute la.. suka tgk... hehe

Myra Jay said...

Okla jejaka bujang mahu potong rambut.. dok diam je...