Kejadian dia Sure Heboh


Berjalan dengan anak anak yg tak cukup tidur memanglah sangat mencabar

Tambah2 si kembar yg baru nak tidur dalam kereta...

Merengek ajer keje diaorang..nak berdukuong..dah la nak memilih mainan pun berejam2..dah dapat mainan pun masih nak menagis lagi...memanglah penat..

Haziq & Hafiey dapat maianan..Harith ajer tak dapat..sebab dia tak tau nak beli apa...sian Harith..

Dah tengah jalan..boleh plak Haziq minta nak makan burger

Berhenti makan kejap

Rupanya dia nampak ada gerai jual Burger King..

Beria ia mcm nak makan..so daddy belilah 2 ketul...siap dengan mineral water..nak ambil soft drink x boleh..sebab diaroang x berapa sihat...so kita layan ajerlah...


Haziq makan seketul burger...

Habis plak tu sorang makan..siap buang sayur lagi..

Adoi...x perasan dekat dengan sampai..memang kurang sivik betul orang orang yg buang sampah merata rata ni... cubalah buang setempat ajer kan....sian kat anak bujang aya makan kat tempat sampah....

Harith & Hafiey share 1 ketul burger

Pun habis diaorang makan... mummy daddy tengok ajerlah anak anak makan...

Sian anak mummy..lapar ek lepas bangun tidur

Bergambar kat Bananana

Tapi mood masa ni pun tak bagus lagi...

Harith & Hafiey dok kejar mummy daddy minta dukong...Haziq malu malu nak ambil gambar

Merajuk bila daddy tak mau dukong

Bawa diri merajuk...jenuh daddy pujuk..dia asyik lari ajer

Nak suruh daddy pujuklah tu

Hafiey yang dok kejar mummy

Seboleh mungkin dia tak mau berjalan..memang penat sangat

Memang lain kali..kena bawa stroller...tak boleh naik kereta kecik..kena gak bawa kete besar tu...susah..letih dgn boleh buat naik darah ajer bila diaorang mood tak baik



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Fiza Rahman said...

Sabar jer lah yer. Pernah gi sekali jer JH ni.

Zura@Iwan said...

mmg mcabar kan ziela..
kalau anak2 mood tk baik..
kdg2 tu depa bleh jerit2 nangis..huhu

zura besa dh kena..
tu hubby kdg2 mls nk mkn kt luar..
or shopping..tggu dia bsr sket..
dh betui2 phm br leh nk suka ria ha..haha

y@t said...

yat pun pernah g skali rasanye tue lar kali pertama & kali terakhir sbb en.suami x suka tmpt ramai org tp tgk mood die jgk lar... (^_~)

izan mama mia said...

bawa anak berjalan mmg mencabar ..akak anak sorang p[on dah rasa pening...ini anak 3 woo..akak tabing springg laa sesiapa yg pandai jaga..mmg hebat

Nafira usof said...

sebab tuh zura jarang gi tempat camnih.. anak2 zuka jer.. tapi maknye kureng suka tempat2 sesak cam nih.. hehehehe

Amanda Suria said...

Sgt2 mencabar if bwk anak2 yg mmg x cukup tido...dh besar si kembar ye...dah 2 tahun lom ni? Sebaya anak lisa kan?