Sepetang di Bagan Lalang


Sekarang ni daddy dah tak dapat cuti sabtu ahad... so memang susah nak berjalan macam dulu dulu lagi...kalau daddy kerja strait 2 minggu baru dapat cuti sabtu ahad

So daddy memang pilih kerja strait 2 minggu la...sebab senang nak bawa anak anak berjalan nanti..kalau tak nanti clash plak dengan cuti mummy kan

Last week kami ke Bagan lalang...tak rancang pun

Last minute ajer...nasib baik ada beg baju anak anak dalam kereta
3 beradik main pasir

Kali pertama main pasir masa g PD...tapi main tak sampai 5 minit dah balik sebab nak cari hotel...tapi kali ni memang puaslah main..siap belikan mainan baru lagi..yg beli kat PD tu lupa plak nak bawa


Seronok anak anak main pasir..tapi cuaca masa ni memang panas sangat...

Tak berani nak bagi anak anak main kat gigi air...takut demam nanti


Si kembar

Harith agak takut..Hafiey memang berani..suka main pasir..

Harith mata tak habis habis tengok mummy..takut mummy tinggal dia

Padahal mummy melepak depan dia ajer
Daddy layan hero hero main pasir

Seronok tengok..mummy plak syok melayan angin laut kat sini..rasa mcm nak tidur ajer

Nampak tak challet tu? mcm nak g sewa ajer..tapi x berani plak..sure mahal kan


Haziq memang teruja nampak air laut..

Sanggup g sendiri nak ambil air laut tu..seriau mummy tengok..sebab air dah mula surut masa ni....jauh sangat Haziq pada mata mummy

Ni masa dah 2nd time g ambil air...Hafiey ikut sama abang g ambil air..



Ntah ke berapa kali dah dok ulang alik ambil air ni

Jauh kan? yg belon oren tu baru gigi air tau..adoilah anak anak..sungguh berani korang kan...nama pun anak lelaki


Masa ni daddy dah bawa anak anak g mandi..nun sayu ajer mata memandang..jauh sangat

Mummy mula mula malas nak ikut..tapi terpaksa gak sebab tengok daddy tinggal Hafiey jauh kebelakang...

Mamat sorang tu suka melayan perasaan kalau berjalan..selalu kena tinggal

Kat sana siap beli B Daman & mainan anak anak lagi...beli siap2 tikar berkelah...next time senang..bla2 ajer dah ada peralatan untuk main pantai kan



4 comments:

Cik Puan Rara said...

rara jugak yg x penah sampai PD lagik.hehehehe

wahida said...

anak2 mmg syok kalau dapat main pasir gitu...

Qhaifa Nur said...

kerja shift tuh sama dengan jadual hubby...nak cuti lama kena ambil sabtu/ahad...

seronok tengok laut....

Elyn Sani said...

Aku sejak parents pindah puncak alam ni dh lama tak ke bagan lalang. Sedap mkn seafood kedai tepi padang tu. Tp pi sana tak pernah jejak pantai hihi