Cheeekut sedap


Gara gara opismate mummy bawa cheesekut ke opis..mummy pun bersemangatlah nak buat sendiri..bukan apa...sedap tau..makan sikit2 memang tak puas...kena makan banyak2 baru puas..tapi tak kan orang bawa kita nak makan sampai habiskan..agak agaklah kan

So sebab nak buat pun memang senang...balik kita cari bahan and buat sendiri...

Baru puas nak makan....

Bahan senang..nak buat pun senang.. jom kita tengok

Bahan2 pun senang
1. Cream Cheese
2. Susu pekat
3. Susu segar
4. Biskut Hup Seng yg deluxe tu
5. Bahan hiasan..ikut suka hati


Cream cheese 

Cream cheese pukul bagi rata..then tambahkan 1/2 susu pekat dengan 2 sudu besar susu segar...agak2 ajer..jangan pekat sangat and jangan cair sangat

Mummy buat cair sebab nak bagi meleleh...gatai kan?

Biskut yg direndam dlm susu segar

Patutnya tak payah rendam..lalukan ajer...

kalau rendam..biskut jadi lembik and tak cantik bila dipotong..mcm yg terjadi kat mummylah...nak potong melekat plak




Tinggal sikit ajer balance biskut ni


Nilah cheesekut yang dah siap..

Hiasan yg comot tu adalah milo...sedap gak

Kebetulan...Cheesekut ni tak manis..sebab mummy buat 1/4 ajer susu pekat kalau 1/2 tin lagi sedap kot..lebih manis


inilah hasilnya selepas di potong

Daddy yang tak suka pun kata sedap...

Mummy bawa 2 tuppaware utk office...1 tuppaware untuk oni dah balance untuk kita makan kat rumah

Kejap kejap nak buka peti ais..ambil seketul..jap g buka lagi

Memang sedap & puas makan

Lepas tu oni pun kata sedap..siap suruh buat biz lagi..hahaha..malaslah kot..benda senang nak buat....x ada yg nak beli kot..

Lepas ni nak buat lagi..nak bagi kat tok mi plak



7 comments:

mama tisya said...

lama tk wat cheesekut ..sedap n senang kn

syawalsimpsons said...

sue nak buat tak terbuat lagi..nnt nak buat dengan syawal la

Masya said...

dah buat jugak.. tp lupe nak up entry hahahaha ...

Kesuma Angsana said...

walla nampak sedap sagt tu !

::NureeN:: said...

dah 2 kali nureen buat cheesekut ni.. sedap kan

Myra Jay said...

Dah lama kata nak try buat tapi tak jugak terbuat..
Gaji ni harus p beli bahan2, mudah2an berjaya buat :D

Nurul Ain Zulkarnaind said...

fisrt time tgk resepi ni.. kena p bli cheese esok ni. senang je kan