Berkelah tepi Highway


Cerita dah berapa weeks yg lepas

Masa ni nak g melawat anak cousin mummy yg baru bersalin

Sama macam twin...bersalin dalam 35weeks.... tak cukup bulan...bersalin czer gak sebab mamanya ada darah tinggi

Kalau bawa tok mi or oni berjalan..mesti ada bekal..kalau harap mummy ajer..memang makan kedai ajer....bezakan orang tua & belum tua sekarang ?


Bekalan yang tok mi bawa...

Feberet 3H tu kerang rebus...Habis 4 H saja yg makan...mummy dgn tok mi tengok ajerlah diaoraang makan

Ada kerang rebus, sotong masak kuning, kari ikan terubuk, sambal sotong dengan sambal kuinin....

Pergh..makan sambal kuinin tu ajer dah cukup bagi mummy..s.edap tak hingat...memang habislah mummy makan sambal tu...sedap sangat


Cuba tengok si kembar ni....

Nasi kena paksa baru makan...kalau tak asyik nak mengcungkil kerang ajer..

Yang tak boleh nak makan nasi tentulah mummy..sebab nak buka kan kerang untuk depa...bila dah daddy siap makan..tugas daddy plak melayan anak anak buka kerang


Tok mi baru nak angkat kepala...sedap kan makan tepi highway?

Si Harith tu sila abaikan...memang pantang dia nampak kopiah..mesti dia letak atas kepala..tak kira dimana..bila dan macam mana ..itulah habit dia sekarang ni

Tapi memang puas makan bawa bekal sendiri..kenyang & jimat...

Daddy just g beli air ajer sebab air yg tok mi bawa tu dah tak sejuk..ais dah cari...



7 comments:

EZAN IDMA said...

sedapnye kerang!

syawalsimpsons said...

seronok makan2 tepi highway yee..

Kesuma Angsana said...

yup mmg berbeza cara org2 tua kita kan !

::NureeN:: said...

sedapnyerr tgk kerang tue...
nak cari la.. :)

Myra Jay said...

Betul tu, puas hati bawak bekal sebab konpemnya sedap :D

Hanna said...

Tu la, sama dengan mak sy...sy ni setakat boleh buat yg ringkas2 mcm sndwish tu boleh la..huhu..

Qhaifa Nur said...

dapat twin juga..tahniah
sedapnya makan kerang tuh...lagi berselera makan kat tempat gini...