Ber Upin & Ipin dalam kereta


Sekarang ni mummy dengan daddy take turn untuk ambil dan anak anak dari rumah oni.. sebab daddy dah keje shift kan

Kalau daddy keje pagi...seawal 5am dah bangun..keluar rumah 6.15am..so mummy kena hantar anak anak ke rumah oni...Sampai rumah oni sure b4 7am..oni tengah mengaji lagi waktu ni

Balik daddy akan ambil sebab habis kerja dlm 2pm...sok sek sok sek dlm 3.30 dah sampai umah oni ambil anak anak...so memang berselanglah diaorang balik awal dengan lambat

Bila daddy keje petang...kita bangun lambat sikit ...dlm 6.15 to 6.30 tengok keadaan

Daddy akan hantar anak sekali masa mummy keluar keje...so balik nanti mummy akan ambil anak2 bawa balik rumah...so dalam 6pm mummy baru sampai..


Melayan Upin Ipin dalam kereta

sebenarnya asyik tengok Ultraman ajer...sebab abang Haziq suka..tapi adik2 tak berapa layan..gaduh gak dalam kereta

So mummy bawa extra cd untuk adik2 layan plak..abang Haziq pun sama ajer melayannyer

Memula pasang..diam ajer



Dah lama sikit

Tengok Hafiey berebut nak duduk tempat Harith..padahal sama ajer..kat depan gak

Mulut dah bising dah masa ni

Jenuh nak pujuk diaorang ni...

Bila bagi makanan..habis satu kereta bersepah + kotor

Tak larat nak kemas..daddy dah warning..jangan kotor2kan kereta..dia x larat nak cuci..kalau kotor..suruh mummy sendiri cuci..huhuhu

Mummy dah la kedekut nak keluar RM untuk basuh kereta...sanggup tau vakoum sendiri kereta..basuh ajer suruh daddy...sebab segan nak basuh sendiri..

Dulu masa bujang..alasan malu..rumah flat kan kena basuh kat bawah...anak dara tak manis nak basuh kereta kat bawah..hihi..so tok wan akan basuh or hantar kedai :D

Sekarang rumah teres pun..malu nak basuh gak kereta..padahal basuh dalam porch ajer pun...dasar malaskan?

redah ajerlah


4 comments:

syawalsimpsons said...

seronoknya tgk upin ipin dalam kete yee

aTieYusof Family said...

Hihi...karenag budak2 kan mmg begitu..ank sy msh sorang belum ada kes rebut2 nak tgk Upin Ipin @ ultraman... sy plak lebih rela kuar rm mintak hubby basuhkan keta kt kedai drp nak basuh sndiri...hehe

Nafira usof said...

kalo anak2 zura sorang dpt 1 tab or phone. masing2 layan citer masing2. kalo x, mesti rebut.. hehehe

Zura@Iwan said...

irfan pun kalau tk kasi apa2 kt dlm keta mmg tk duk diam..

best la ziela..umah teres
nk basuh keta sng..