Barai Terburai


Kejadian berlaku hari rabu yg lepas

Huhuhu..

Si kuning tertanggal skirt..adulahai


Tercabut terus tau

Ini pun mumy dah angkat skirt ke depan sikit..kalau tak skirt ni lagi kat depan no...

Malu..nasib baik ada sorang ajer perempuan lalu...ingatkan dia nak tolong..tp dia suruh parking kat tepi ajer sambil berlalu..


Habis nampak semua yg dalam tu

Nak g appoitment anak anaklah ni kat Hospital Serdang...

Daddy keje malam..so dari opis terus balik rumah oni..tapi kebetulan daddy sampai pun dah lambat..dekat 830 baru sampai..nasib baik anak2 mummy dah siapkan..mummy nak bawa sendiri sebenarnya..

Sebab tak sanggup nak beratur panjangan nanti..mummy ambil 1/2 day ajer cuti

So daddy naik kereta mummy ...mummy terus drive..sampai...mummy suruh daddy yg settlekan pendaftaran anak2..sementara mummy g parking kereta

3x pusing pun x ada parking...lepas tu ada plak..alternatif parking yg india tu buka

So mummy ikut ajerlah..kawasan hutan yg dah clear...c.antiklah...tp banyak akar kayu

Dah puas jaga jaga dah...sampai kat sini boleh pulak tersangkut...

Tu lah..dah biasa bawa kete tinggi...sekali bawa low wet car...terus tersangkut

Nasib baik masa tu mummy tak terus jalan ajer..kalau tak..mau patah skirt tu..

Terus call daddy bagi tau..kenalah sedas

" dah tau kereta tu rendah..yg gatai pergi parking kat situ buat apa..kat semua tu tinggi2 akarnya... parking ajer tepi jalan..nanti abg g ambil kete"

Huhu...yerlah tu...

Parking tepi jalan plak

Hilang tayar tu macam dulu..baru tau..

Dah la dulu.. 4 biji tayar sekali sport rim hilang ...masa kereta wira...padahal parking kat LRT Cheras ajer pun..

Ni dah lah jauh dari orang..tepi highway plak tu..lagi senang nak curi

Nasib baik boleh lekat balik..daddy ikat dulu dengan getak skrap...

Petang ni or esok baru nak g suruh dia tampal betul2 balik.

Takut terburai kat atas highway ajer


12 comments:

syawalsimpsons said...

adoi sampai tercabut tu teruk tu

♥ ROS ♥ said...

Alamak truk tcabut tu... Insyaallah ade hikmah kan di sebalik ni.., :)

Nafira usof said...

uihs~ bahaya jugak kete rendah nih yer~
kete hubby zura memang tinggi x de masalah nak paking kat mana2 pon.

Kakzakie said...

ya Allah sampai tercabut macam tu sekali Zie. Tak apalah pengajaran lain kali kena berhati-hati. Baru dapat gaji dah kena keluar utk ini ye... sabarlah hatiiii..

Qhaifa Nur said...

ingatkan selamat...bole parking..tak sangka jadi macam tu pula...lepas ni berhati-hatilah kita semua kan..

msredcheesecake said...

Jatuh plak skirt nya....

Kesuma Angsana said...

adoi teruk juga tu !..

Masya said...

gegegege .... gigit jari kejap, sampai tertgl mcm tu...

Zura@Iwan said...

alahai..
bumper rendah arr tu..
kita kalau rendah mmg tk berani naik..
sure sgkut nnti..hehe..

Fiza Rahman said...

Teruk juga tu.

Amanda Suria said...

dia mintak duit la ni kan...

Elyn Sani said...

Aiyokkk barai betul ni!!