Pasir oh Pasir


Sempena cuti sekolah... mcm lah anak anak semua dah sekolah kan

Hi Hi Hi

Yang sekolah Haziq sorang ajer..tapi tu pun baru tadika...baru 4 tahun kan

Tapi tak perlah..dah alang alang daddy pun cuti this weekend.. so kita enjoy

Daddy dah 2 3 mlm tido termimpi mimpi nak bawa anak anak main pasir...sebab yg hari tu dia kata anak anak tak puas..sebab sekejap sangat

So Dina & Danish pun ada...kita bawa sekali la..

Maksu bawa diaorang... kita satu family...maklumlah kereta kecik...tak muat nak bawa ramai ramai..kete luas tu..merajuk plak...

Main pasir sampai berkilat

Bawa g PD ajer..tok mi siap bawa bekal lagi..

Ada nasi dengan lauk...laksa...keropok..mummy bawa jajan ajer

Memang jimatlah...

Just beli coconut shake ajer...RM12 dengan sewa khemas tu RM30 yg lain semua bawa dari rumah

Air siap sampai lebih2 lagi..dengan tok mi bawa lagi..mummy lagi bawa extra..sebab anak anak kuat minum air

Bersungguh Hafiey dok isi pasir dalam lori dia

Maksu dok suap Harith makan laksa..

Panggil ajak makan tak mau...so kenalah bawa makanan kat pantai..bagi depa makan..lepas tu mummy plak take over bagi anak anak makan sebab maksu nak berendam dengan mama


Khemah kita yg warna merah..sebelah biru..yg hujung sekali

Jauh gak khemah dengan gigi air...panas betul


Maksu melayan Harith... Hafiey selagi tak sampai kat mulut..memanglah tak makan

Dina lagi tak layan nak makan..main pasir ajer dia tau


Tu..dah sampai mulut pun berat gak nak buka

Macam pasir tu nak habis ajer kalau dia makan laksa tu


Si abang Harith

Dok korek pasir,,,timbus.. korek timbus

Mana abang Haziq?


Geng main pasir

Tu dia... tok mi pun sama melepak dengan cucu

Abang Haziq dengan Danish tak habis2 dok berendam dengan mama...kejap dengan daddy... yang tak mandi tok wan ajer..dok kat khemah jaga barang...datang pantai kejap ajer tengok cucu cucu main pasir...konon2nya macam mat salleh...tak tahan panas..

Memang puas kali ni diaorang main pasir..sebab memang biarkan betul2 diaorang berjemur...Insyallah..next time kita datang lagi yer



5 comments:

Masya said...

sakan masing-masing dapat main.. kat pantai.. kat tempat berpasir mcm ni yer...

Qhaifa Nur said...

siap bawa lori pasir sekali...
sambil main...terus suap makan...

Nafira usof said...

seronoknyeeee..
lama dh rasanye x mandi laut~

Myra Jay said...

Happy la diorang dapat main pasir sampai makan pun taknak

Zura@Iwan said...

Irfan jarang nk berpicnic kt pantai..
wpon duk saja kt Penang..hikss

jauh gk ni gi bt ferengghi tu..

seronok tgk anak2 ziela main pasir tu.,tk panas ka tu?