Taman Tasik Bandar Baru Bangi... Lumba Kereta


Petang..

Bila daddy keje pagi setiap weekend..dapatlah anak anak berjalan petangnyer..kalau keje petang.memang dok rumah ajerlah jawabnya

So daddy bawa kita g jalan jalan kat Taman Cempaka, Bangi..kebetulan ada plak orang ramai ramai dok kat tepi Tasik tu

Kami jarang g kat Tasik..selalu g kat tempat mainan ajer..tapi kali ni nampak plak ada orang ramai ramai berkumpul..so kami g la jenggah
Dok lawan main kereta lumba dalam air rupanya

Ramai orang tp yg main nyer 4 orang ajer

Deretan Viva..ingatkan pameran Viva..

Ini lah agaknyer owner yg rent kan kereta lumba tu

sebab banyak kat situ..siap ada spare part lagi

Harith & Daddy yg teruja tengok..

Harith takut dengar bunyi enjin yg bising bising tu..tu yg melekat kat daddy

Hafiey & Haziq dah ikut mummy dok tepi tasik

Antara orang yg tengah standby nak joint tu

Syok gak kan

Ini yg ada kat situ...

semua teruja dok tengok

Silap la..bukan kereta..bot laju

Ini yg buat mummy dengan daddy terpaksa tempis menepis..

Anak anak request nak main benda alah ni

Sekali masuk RM30 so anak  3 orang anak dah RM90

Tak sapa suruh nak habiskan kat sini

Rugi lah..baik buat benda lain dari masuk sini

Mahal kot setakat nak maian kurang dari 1/2 jam

Haziq yg masih perhatikan mainan ni..Harith dah ikut daddy nun kat hujung..nak balik dah ni

Sian Haziq merayu nak main..tapi Haziq tak faham erti mahal RM untuk mainan mcm ni..tak per..next time kita cari tempat yg berbaloi yer


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

aizamia3 said...

kalau dia bagi harga murah pasti ramai budak2 nak main kat situ..

wahida said...

rm30 mmg mahal, x berbaloi...

aTieYusof Family said...

RM 30?? mahal giler!.. awat depa caj mahal sgt kan? tak berbaloi lah..huhu