Bila si dia tak sihat


Bila kekasih hati tidak sihat ..memang tak senang hati mummy dibuatnya..

Dulu masa kecik (bb) lagi.. antara Haziq Harith Hafiey...Hafiey yang paling kerap kena attact athma..kalau kena..memang berkampunglah kat hospital mau seminggu dua...Harith Jarang sangat kena..boleh kira dengan jari ajer..Haziq mungkin sebab dah besar sikit..kira kurang gak la...

Tapi sejak nak masuk umur 3 tahun ni.. Harith kerap sangat kena attact Athma..sampai mummy rasa risau sangat....Bila selsema dan batuk sikit..kena lah berjaga jaga..mesti kena attact atmha

Sampai doktor kata mummy tak pandai jaga anak...memang nasiblah doktor... dah ALLAH nak bagi ujian kita dengan ank yg kerap sakit...siapa kita nak melawan takdirnya kan?

Baru baru ni Harith kena attact lagi.. tapi sekarang ni mummy tak tunggu teruk baru nak bawa g hospital...nampak ajer sikit tak selesa..memang terus ke ED... biarlah orang nak kata apa..yg penting..mummy tak nak Harith selalu sangat admit hospital lagi..sian mummy tengok


Harith..baru balik dari Serdang Hospital..masa ni dah pagi dah ni..dalam 3am macam tu

Dia lapar..sian sangat plak kan..bawa makan mamak la dulu before balik

Jeling mummy

Nasib baik tok mi dengan maksu dtg tidur rumah kita..sebab daddy keje malam..diaorang temankan kita sebab Harith tak sihat..nanti kalau Harith semput tengah malam..mummy susah nak bawa 3 anak g hospital serentak...

Memang nasiblah...

Masa ni dah ok..tapi mood tak berapa nak baik

Rindu nak dengar suara coloteh Harith..senyuman Harith..diam ajer..monyok ajer muka dia bila tak sihat 

Hafiey dengan maksu

Hafiey moody sikit sebab mengantuk lagi

tapi tak mau tidur dalam kereta dengan abang Haziq

Tengok tu..menguap lagi

Cu cuba pujuk buat peace..bo layanlah cu

Tok mi yang sentiasa menemani kita

Tok mi sangat baik..cakap la bila2 masa pun..mesti dia akan tolong walaupun tok mi sendiri kadang2 tak larat.yerlah..umur dah 61 tahun..badan plak besar..ada kencing manis..memang selalu tak larat..semoga ALLAH sentiasa melindungi tokmi dan memberi kesihatan yang baik untuk tok mi

Dalam tak sihat habis gak roti tisu kat Harith

Minum air milo suam..laju ajer

Handsome betullah Harith termenung...agaknya apalah yg dia fikirkan..

Walaupun dah lewat pagi..mata masih besar..buntang ajer mata dia

Semoga anak anak sentiasa dilindungi Allah Taala..Insyallah...AMin




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

11 comments:

msredcheesecake said...

ank akk yg no 3 tu pun lelah... kena jaga betul2 kan, tak nak diaorg kena lagi

syawalsimpsons said...

sedeynya bila doc kata gitoo kan...siapa kiter untuk melawan takdir kan,...

Kesuma Angsana said...

faham sgt perasan tu, biasalah kalau anak2 sakit ni !

Zura@Iwan said...

betui ziela..
ada plak doctor ckp mcm tu..
tk pandai jaga anak
semua tu ujian...
sabar byk2 ziela
pengorbanan sorang ibu bsr pahalnya ziela.

Kakzakie said...

Kadang usia masa kecik aje kena asthma ini semua Zie. Bila dah besar dia akan hilang. Ini juga ujian sebagai mummy... sabarlah..

Yumida Huda said...

kesian kat harith. moga sentiasa sihat sentiasa. dulu anak buah yumida pun camni gak, dah besar skrg dah xde lagi athma dia

aTieYusof Family said...

Kesian kat harith...moga lepas ni kurang lah kena asma ye.. kita sbg Ibu ni manalah tak jaga anak..kita dah jaga sehabis baik.. mgkin ujian dr Allah kan? apapun hrp sabar.. besar2 nti InsyaAllah OK lah tu...

Amanda Suria said...

alahai...dah demam ke...sian Harith....sekarang ni memang musim sakit kan...

~ NANA ~ said...

kesiannya :( harap2 makin besar makin Ok la kn

mamaarifakeem said...

Ujian ALLAH dalam pelbagi bentuk kan.. tabah ye... mumur ada yg menemani..
Moga baik sepenuhnya harith ye...

Cho Zila said...

anak2 memang permata hatikan.. kalau dia sakit kitapun rasa sakitnyer.. tapi boleh makan dan minumtu rasa legalah sikitkan...