Bila dah datang rajinnyer


Angin R dah datang dah

Suka Tuan Rizal kita...dapat makan setiap hari hasil air tangan si isteri tercomelnyer :)

Hari hari masak untuk breakfast & Lunch...termasuk hari bekerja yer

Malam2 sebelum tidur...sediakan apa yg perlu dulu..kemas dapur bagi semangat nak bangun pagi dan masak

Then pagi dalam 5am dah bangun menjalankan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada anak anak (cewah! ayat poyo)

Ini antara hasil yg sempat dirakam..ada yg x sempat dan lupa

Kari ayam untuk dimakan dengan roti jala merah
ini untuk Diner daddy selepas balik kerja

Tu antara tetamu yg makan hidangan mummy

Daddy malu.. cove cover belakang anak

Harith & Haziq yg minat sangat makan roti jala.. Hafiey pun sama...Daddy makan sikit ajer sebab tengok anak2 suka & berselera makan..memang licin diaorang makan...

Teh o untuk daddy & mummy...Air kosong untuk 3Hero..lepas tu minta milo sorang sebotol

Ini dalam proses buat breakfast

Kulit popia tu balut dengan fillet ketam + sayur2an + cheese..

Ini pun licin...bekalkan sikit utk Oni..sedap katanya... 

Ini idaman hati

Ketam goreng telur masin

Memang sedap..puji diri sendiri yer..

Masak untuk bawa lunch ke office and daddy makan lunch kat rumah sebab kebetulan hari tu daddy keje pagi..so x payah singgah kedai nak makan dulu baru balik...terus ajer balik rumah...panaskan lauk kalau rajin..then gap ajer masakan isteri tercantik kan 

Makaroni goreng cheese + udang

1st time buat ni...sedap plak rupanya...

Daddy tak makan..buat semangkuk plak tu...so hantar rumah oni

Bawa bekal ke office sikit..

Pun oni kata sedap...atuk suka makoroni goreng mummy ni...

Ini rupa roti jala mummy guna acuan moden yer

Lagi gambar selingan

Haziq banyak akal

Nak ambil gambar ajer...ada ajer aksi terlarang dia buat tau

Hafiey plak tak nampak sebab sibuk nak dtg kat mummy



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

syawalsimpsons said...

bila dah rezeki kan kakak

aTieYusof Family said...

wah! ini yang best bila penyakit rajin datang ni.. anak2 & suami dapat makan sedap2.. semuanya nampak menyelerakan...:)

Nazayiena Ayiena said...

sedap2 menu breakfast dan luncuh Ziela masak tu,baguskan penyakit R nie dtg,family pun boleh mkn sedap2.