Chicken Pop


Start dari tepi ibu jari ada mcm kena gigit nyamuk tu..tapi berair...mummy ingatkan adik kena gigit nyamuk...tapi lama plak..dalam 3 hari mcm tu..then bila last week selasa baru perasan..kat bonot Hafiey dah penuh dengan chicken pop..banyak sangat..

Terus call oni tanya..oni kata..last masa bagi mandi Hafiey..tak ada lagi...hurm..cepatnya dia naik kan?

Lepas cuci bontot adik..siap2 nak bawa Hafiey g hospital...tak sampai 1/2 jam dah naik kat badan Hafiey...merah merah plak tu..risaunya mummy

Terus decide bawa g Hospital Kajang..dari 8pm sampai 12pm x panggil2 lagi no kami..biarlah betul sikit..lama nyer

Hafiey pun dah merengek2 dah..dah siap bawa g minum kat cafe pun dia tak nak..mengantuk kot

Muka budak yg kena chicken pop
Nampak merah merah dah start nak naik..tapi dia tak demam plak..

Lastnyer 12am ajak daddy baliklah..sian tengok Hafiey yang dah ngantuk..Harith Haziq dalam kereta pun dah tido..

Kita cari klinik 24jam...sayangnyer kat kajang semua dah tutup..yerlah..raya cina kan.mana ada yg sudi nak buka..

mummy decide esok pagi2 ajerlah kita g hospital serdang..kebetulan..mummy pun tak sihat..batuk selsema dengan demam pakej datang menyerang

Pagi ...di Hospital Serdang

Harith & Haziq dalam kereta dengan daddy..mummy ajer dengan Hafiey datang sini

Masa ni dia aktif walaupun dah banyak kat badan merah merah tu..yerlah ..budak tak demam...macam mana x aktif kan

Siap buat gaya ultraman lagi

nasibbaik tak lama sangat..awal pagi...memang tak ramai sangat patient yg ada ..so x lama nak menunggu

Masa balik dia dah start mengaru..gatal katanya

Mummu buka baju seluar..lapik dengan tudung bawal mummy...then gosok gosok belakang adik..bukan apa..kalau garu takut nanti air bisa keluar..kena tempat lain.merebak plak..

Lagi pun...pedih kot kalau dah pecah secara paksa kan

Nasib baik Hafiey pun macam ok ajer..janji kita kena sentiasa gosok ajer..baru dia selesa

Mummy sapu gak cream tu kat badan Hafiey..

Biar kurang sikit rasa gatalnyer

Ni menagis kena letak cream penuh badan..dia tak nak baring

Masa ni nampak macam tak berapa nak sihat dah..

Merap ajer

Petang teman mummy plak datang Klinik Keluarga..mummy nak jumpa doc... mummy demam batul selsema...

Bawa gaklah 2 ustaz ni ikut sekali...

Berebut nak tengok babby..

Yerlah..korang dah bersedia ker nak jadi abang?

Kena jaga babby tau?



Si kembar kira nak adik..

Biar betik Harith nak adik sampai 10 orang

Hafiey nak 3 ajer..

Dah gaduh..nak 2 la..nak 5 la...sambil dok tengok babby

Tak puas hati lagi tu

Harith larat ke nak jaga adik ramai2

Nak jaga korang pun mummy semput..asyik keluar masuk hospital ajer..nak tambah adik reramai..memang kena hold dulu kot..

Tunggu sampai mummy bersedia dan insyallah kalau ada rezeki lebih

Kita tumpukan dulu pada abang 3 orang ni yer

dah sihat & bijak baru kita pikir untuk bb gurl plak


Hua hua..macam yer yer ajer kan



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

syawalsimpsons said...

adoi sedeynya tgk anak2 tak sihat..lagi2 part campak ni kan...GWS yee

lieyalatif said...

dayyan pun baru kene ciken pox bulan 1 ari tu...tapi die kene campak halus....mmg menggaru je kejenye.....sian tgk....

muhamad hafiz mohamad sarpan said...

isau gak>>pasal danish x penah kene lg chiken pop

ietams said...

ala kesiannya dia chicken pox..
mesti merenyam badannya

tenku butang said...

ala kesiannya dia..

Nanie said...

Alahai kesiannya kalau budak2 yang kena... semoga cepat sembuh...

Zura@Iwan said...

kt KK mmg tk de injection utk chicken pop kan ziela?

cuma utk campak kn?

hrp hafiey cpt sembuh...seb baik tk jgkit kt abg2 dia..

ayut said...

Moga hafiey cpt sembuh...amin..moga mummy ye pon sihat jgk ye...