Bekal Bekalan





Sekarang ni mummy dah rajin masak pepagi...

Untuk bawa bekal ke office..pakej utk breakfast & Lunch sekali

Malas nak keluar membeli..so baik bawa bekal..disamping x payah keluar dapat menjimatkan RM kan..sekarang ni makan kat Cafe pun dah mahal..

Untuk breakfast pun dah RM5 Lunch dah dekat RM10 so baik bawa bekal..jimat RM15 sehari..boleh buat beli benda lain kan?


Antara bekal yg mummy bawa

Depan tu karipap apam berinti kaya..

Lauk belakang tu ketam goreng telur masin..sayur kacang panjang + udang  & cili kicap nak cicah dengan ikan cencaru yg ada dalam nasi tu

Ni hari lain plak

Pancake makan dengan madu

Jimat jimat :D

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

wahida said...

mmg rajin...bagus bagus..
jimat, sekarang ni makan kat cafe ofis mmg mahal...sabo je la...
selalu rm7-8 mesti terbang utk breakfast saja, belum lg time lunch hour...

Amanda Suria said...

rajinnyaaaaaa.....SA tertinggal bekal ari ni...sedey...

Deqna said...

saya pun kebelakangan start bulan lepas memang rajin bawak bekal.. rajin sbb sekarang ni siapkan bekal anak2 so alang2 tuh kita bwk lah sekali..bila makan bekal yg dibawa tu time lunch time memang terasa nikmatnya.. rasa cam sedap sgt... hehe over pulak..

tapi memang jimat byk lah kalau kita rajin bawak bekal... saya memang nampak byk perubahannya...

now memang nak start berjimat cermat mana yg boleh.. tak nak boros dan membazir...

~aSHa~ said...

mcm menarik jerk karipap inti kaya tu..ce ajar skit...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bw bekal mmg best..cuma kena rajin..hihi..

p/s: utk tau hrga lelong leh tanya tmpt lelongan. boleh try kol. atau seacrh fb page atau web rasmi, mgkin ada diiklankan

- dieyana - said...

betul tu, skang ni semua mahal. saya pun pagi2 gigih sediakan sarapan n bekal utk anak2..paling tidak sempat pun, roti sapu kaya/butter...stok roti mesti ada...;-))