Terkena minyak panas ... huhuhu


Wah..dah seminggu tak update blog kan

Rindunya nak update ..tapi malasnya nak transfer gambar masuk pc..semua dalam phone ajer...

Sebelum perkasam..jom kita laju2 update

Last two week...tangan comel mummy dah cacat

semua ni gara gara terkena minyak panas..

Nak masakkan daddy ikan siakap 3 rasa..so kena gorengkan dulu ikan tu..dah la ikan pun besar..kuali plak dalam..minyak betul2 panas plak waktu tu..memang mencari penyakit namanya...

Ni tangan yg berbalut sebab malam nak tidur

risau kalau terkena anak2 or tergesel..mau menagis tengah malam dok tahan pedih kan?

Doktor waktu kejadian ialah daddy...

Ni selepas 2@3 hari kot rasanya..dah bersihkan tempat yang letak colgate

Besar kan? gelembung tu yg takut sekali..takut pecah..oohhh...sure pedih kan?

semua member dalam fb  & Whatsapp suruh g hospital....

Mummy cuma pikir..perlu ker? mcm x teruk ajer

tapi diaorang kata.. 2nd degree terbakar..kena g ..takut infection nanti..

So g la KPJ.. takut o nak g gomen..takut nurse buat kasar2..mummy ni dah la penakut

Ni masa kat KPJ..

dah siap buat dressing..

Nurse pecahkan gelembung tu..nasib baik x sakit..cuma pedih sikit ajer

tu pun dah tutup muka dengan bantal...nurse bantai gelak ramai2 tgk mummy..dia kata..ada lagi teruk pada ni..relax ajer..budak 2 tahun kena iron...habis sebelah tangan..waktru dressing relax..x mcm mummy...sungguh kurang sopan kan?

Ni lepas dah dressing..

Sehari ajer kena letak plastik..lepas tu kena buka and biarkan kat udara..

DOc ada bagi cream utk sapu...


Ni masa memula kejadian

Kalau anak dara..sure dah kurang duit hantaran..sebab cacat kat tangan

Ni sebab dah mak dara...ops..mak teruna...tak boleh buat apa..lagipun kena sebab masak untuk suami....hihihi..dapat pahala ni :D

Alhamdullilah..sekarang ni dah kering..dah x sakit..

Kalau g memana..semua ingat ada masalah sakit kulit..geli ajer orang tengok kan?

Mummy buat tak tau ajer ...malu gak



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

12 comments:

mama tisya said...

alahai siannye...mmg bahaya kena minyak panas..kita pernah kena air panas...huhu

Rai Ourkizuna said...

semoga cepat senmbuh.. memang pedih kalau kena minyak panas..

Nur_cahayamataku said...

alamak kak, tengok tgn akak, terus sy risau nak goreng2 guna minyak banyak ni.. sabar eh.. sekarang tangan da ok ke?

Nanie said...

uisy! teruk gak tu... moga cepat sembuh.

Yaati Nor said...

teruknya kak..patutnya masa kena tu jgn bubuh colget ke apa2 nnt inffection..masa lepas kena tu terus siram dengan air paip..supaya tangan tu tak teruk masak sampai kedalam..

Yaati Nor said...

teruknya kak..patutnya masa kena tu jgn bubuh colget ke apa2 nnt inffection..masa lepas kena tu terus siram dengan air paip..supaya tangan tu tak teruk masak sampai kedalam..

Yaati Nor said...

teruknya kak..patutnya masa kena tu jgn bubuh colget ke apa2 nnt inffection..masa lepas kena tu terus siram dengan air paip..supaya tangan tu tak teruk masak sampai kedalam..

Yaati Nor said...

teruknya kak..patutnya masa kena tu jgn bubuh colget ke apa2 nnt inffection..masa lepas kena tu terus siram dengan air paip..supaya tangan tu tak teruk masak sampai kedalam..

Yaati Nor said...
This comment has been removed by the author.
Nad MamaZN said...

hati2 k pasni...

Cho Zila said...

memang kalau nak malang sekelip mataje...

Kesuma Angsana said...

mmg kena hati2lah lepas ni !