Sarang lebah @ Bee Hives Mini Buns


Salam pagi rabu

Sekarang ni lebah dah menyerang dalam FB

Rata rata orang dok bercerita pasal Roti Sarang Lebah @ Bee Hives mini buns yang bersoskan butterscotch to ...memang sedap

Mummy memang suka kalau mencuba ni..tambah2 plak ada oven besar tu..lagi seronok..hadiah oven tu Atuk Haziq dulukan :D bukan hadiah..tapi dia belikan dulu utk mummy sebab oven biasa mummy tu dah rosak (actually cik CT dah makan wayer tu) baru tau bila tok mi nak buang oven tu..tengok2 wayer dah habis kena belasah dengan cik CT

1st time buat

Yerlah..buat tak berguru..macam ni la hasilnya...

Tak tanya orang plak tu..main ambil resepi ajer..

Sepatutnya kena susun doh tu dekat2 ajer..baru naik cantik

dapat 2 loyang utk 1 bancuhan

ini loyang ke 2

Hasilnya...

Memang sedap...ada sos butterscooth dengan kekacang..makan tak sedar

Yang atas tu dah rompong sebab daddy dah makan...separtuh tu..jangan x percaya tau...ni pun dia makan dalam 6.30am tu... bukan makan petang ...selalu daddy memang jarang breakfast kat rumah..dia rasa2 sikit ajer

Ini yang belum terusik


Insyallah..mummy nak try buat biz roti plak...seronok buat roti ni walaupun penat sikit nak menguli tepung tu..



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

10 comments:

msredcheesecake said...

sedapnya nampak...asik tengok gambar je skang ni...hhee

Nafira usof said...

kagum lahhh..
pandai meroti sendirik. rasanye kalo masuk kelas meroti mesti lagi gempak neh~

Masya said...

nanti saya nak cuba buat roti ni pulak.. sedappnya.. hihihihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk mnyelerakan =)

Kakzakie said...

Kakak tenogk pun teringin jadinya Zie:)

Kalau nak senang uli dgn bread-maker aje Zie..

Rai Ourkizuna said...

baru nak rekomen breadmaker.. kakzakie dah tulis..hehe

Yumida Huda said...

nampak sedap la kak
menyelerakan!

Nad MamaZN said...

ramai dah try buat kan... igt nak try gak la buat nnt hehe

Hanie(SHMA) said...

sedapnyaaa

ayut said...

Mcm musim je skrg roti ni...g blog2x lain pon ad jgk yg bt...