Bila anak berselera...mummy semakan rajin


Bila mood memasang datang..

Inilah hasilnya..


Konon-kononya nak buat chicken chop..tapi malas nak g keluar cari ayam..so guna ajerlah daging burger..semua home mader yer

Untuk budak kembar tu..separuh ajer yer dagingnyer... bukan habis pun kalau bagi banyak banayk..tapi kalau sosej memang laju

Kebetulan..sosej x ada stock jua..kita makan apa yg ada ajer

Teh tarik favourate daddynyer

Tapi kena buat sejug tau..x cukup bila dah 3H pun sama naik dengan daddy minum teh tarik..nasib baik kat rumah..kalau kedai mcm mana? dah berapa ringgit utk teh tarik ajer

Ini yg buat mummy rajin nak masak

Bersungguh bersila nak makan..sampai x perasan orang ambil gambar dia

Potong pun mesti ada gaya yer

Abaikan kaki adik tu..memang style diaorang..x dekat memang x sah..nama pun kembar kan?

Baru perasan kan mummy ambil gambar dia

Marah tau..kacau dia nak makan dengan penuh selera

Adik eksyen lebih

Bukan makan sangat..


Abg yg pulon

Habis sekeping daging burger utk abang loong

dia kalau western memang suka..layankan ajer

tengok tu


Pandai potong sendiri tu..

Dari kecik dah terbiasa yer Haziq

Permandangan waktu makan..berselerak ajer atas lantai tu tanpa bentang apa2..jap g daddy rajin la nak mop lantai tu..kalau tak melekat ajer kaki nak pijak lantai


Tu dia..dengan pisau pisau masuk dlm mulut dia

Dah tinggal separuth tu..x sempat habis dah suruh mummy suapkan utk dia

Nampak tak kaki adik bertemu kaki abang?

Selera kan makan mummy masak?

Walaupun x sedap..tp anak anak tetap berselera makan air tangan mummy...

Mummy pun apa lg..hilang segala rasa penat memasak bila tengok anak anak makan

Selera diaorang ni bukan boleh ikut sangat..kadang2 dtg mood x mau makan..apa pun x blh nak buat dah




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

10 comments:

syawalsimpsons said...

sedapnya homemade yee

msredcheesecake said...

sedapnya... untunglah kalau mak pandai danrajin masak...hhee

Nafira usof said...

memang betol kan~
kalo kita masak, pastu anak2 dan suami makan dgn seleranye.. terus hilang rasa penat memasak.. hehehe

Kakzakie said...

Sedapnya hero-hero Zie makan. Apa lagi kalau mummy yg buat sendiri.

Sayangku Zie said...

selera tgk anak makan... rasa macam nak buat jugak... huhu

Cho Zila said...

rajin mamanyer... okler demi anak2kan...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bdk2 kalau ngan werstern food memang kegemaran mereka lah .. :)

Mrs Najib said...

wah layan western mereka nie..klu mereka suka makan mak msti rajin pnye masak senyum pai telinga..

ayut said...

Tp mmg klukita sadak ad yg makan sgt puasati..ilang trus penat ye..

Myra Jay said...

Betul tu, bila anak2 suka makan kita lagi bersemangat nak masak macam2 kan..