Kisah semalam


Semalam kita berbuka puasa dirumah Oni

Balik kerja..mummy terus balik rumah oni. Daddy dah sampai awal dah...lepak kejap sebab Haziq tido kan...

Lepas tu cargas ajer mummy ajak daddy g pasar ramadhan..yerlah..boring tu..x ada apa nak buat sementara nak tunggu waktu berbuka...mula-mula daddy mcm malas ajer..tapi lepas tu ok ajer..

Kejutkan Haziq..nak bawa Haziq sekali..sian kat Haziq kalau tinggalkan kat rumah.....

Walaupun pasar ramadan x best sangat..tapi oklah...just nak cuci-cuci mata ajer...

Tak beli apa sangat...just beli air tebu dengan laksam..oklah...dari tangan kosong kan?

Lepas solat....cergas ke Tasik Permaisuri..mummy nak hantar baju tok mummy untuk wannjang jahitkan...yerlah..sapa la yg nak ambil untuk last-last minute kan...? nasib baik mak njang daddy sanggup...kalau tak ..sian kat tok mummy tak ada baju raya

Lepak lama gak kat situ...dalam 9.30pm baru gerak balik..hantar Oni dulu..lepas tu baru balik rumah kita...

Sampai rumah...basuh CD Haziq..basuh baju Haziq..kemas dapur..masak nasi..lipat baju..wah!!! memang penat sangat..tapi nak buat macam mana..kalau mummy tak buat..sapalah nak buatkan untuk mummy kan?

Sementara mummy sibuk...daddy tukang layan Haziq..mummy dah siap keje..baru layan Haziq sampai tertido...entah bila tertido pun mummy x perasan coz mummy Haziq yg lena dulu dari anak ....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 15

sabar ye... apa yg penting gunakan lah masa yg seadanyer.. hehehe

Elyn said...

hihi bulan pose ni selalu aku terlelap dulu dr wafiq!!