Chef Haziq Irsyad



Dah menjadi kebiasaan Haziq bila mummy kat dapur...dia pun sama sibuk nak masuk dapur..nak check...mummy buat apa sorang-sorang kat dapur

Semalam mummy buat cup cake untuk order hari jumaat. Tengah dok sibuk2 tu lah Haziq datang..suruh angkat..nak gak tolong mummy bancuh kek..bila tak angkat..bising ajer mulutnya..

Mula-mula tengok ajer cara mummy buat..lepas tu siap tempis tangan mummy lagi...haziq nak tolong mummy lah...

Cheff sempat lagi bergaya kat dapur..


Daddy beli mixer yg x boleh pusing sendiri...so kenalah ada tangan comel yg tolong pusingkan mixer tu..mula-mula tengok dulu cara mummy buat..lepas tu sama naik dengan mummy..bila dah berjaya..tangan mummy kena tempis tau...Haziq nak buat sendiri...Haziq kan terrer buat cup cake



Sebelah tangan pun ok yer kawan-kawan

Sampai kesudah dok kat dapur dengan mummy..suruh main dengan daddy kat depan tak diendahnya....tak menarik perhatian kot

bila tiba waktu nak membakar...Haruslah Haziq ke depan..takut terkena bahang panas...lagi satu..takut Haziq tertarik bekas yg siap diisi tu..satu keje plak mummy nak kemas & rugi tau...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

owh, mummy pandai buat cuppies ek? haruslah haziq nak tolong mummy kan..nnti haziq pulak nak buat cuppies..

Ain said...

rajinnyer anak teruna ni.. camne lak x leh pusing sndr mixer tu kak?

Rizziela said...

Azrina,
Bolehlah sikit2..tapi tak adalah pandai mana sangat

Ain,
Abg silap beli..dia beli yg x boleh pusing sendiri tu..kebetulan masa beli yg baru ni..order tengah banyak..akak x dapat nak g cari...
Next time kena beli lagilah Mixer ...susah kalau x boleh pusing sendiri ni..