Jumpa budak dalam baldi


Budak kecik ni memang kalau dengan mummy sentiasa tak berbaju. Jimat duit mummy nak beli baju untuk Haziq kan?

Macam mana nak berbaju kalau dah lepas mandi..punyalah siksa nak pakai kan CD? Siap berlari-lari lagi menyorok belakang kerusi..naik atas..masuk dapur..segala tempat yg boleh menyorok lah..

Tapi paling senang nak tangkap Haziq ialah dengan cakap "sayang daddy" kejap ajer terpancul depan muka...bukan apa..Haziq memang jeles kalau mummy nak peluk daddy..tu yg akan dapat secepat yg mungkin tu..



Habis kenjah satu rumah dengan Haziq...maklumlah sabtu ahad kat rumah..tak ada plan langsung nak keluar berjalan..mummy tak sihat & daddy nak settlekan project dia lagi..lepak ajer kat rumah kan?

Ni bila mummy dah sidai kain..nak masuk rumah haruslah tutup pintu & pagar dulu kan? pusing ajer belakang..tengok-tengok ada orang buang budak dalam baldi dalam rumah mummy....

Budak tu handsome plak tu...haruslah mummy simpan dan tak pulangkan balik..suka plak dia dok dalam baldi tu..nasib baik muat-muat ajer badan Haziq dengan baldi..kalau tak..jenuh plak nak keluarkan Haziq dari baldi..



 


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Amboi bukan main lagi si kecik ni ek berbaldi di tengah2 umah.. kesian mummy nak kena kemas

Ietams said...

my haziq pun suke duduk dlm baldi, laundry basket dan segala bende la yg mirip..

AngahSayang2314 said...

haziq sama mana gegirl kalau dapat air ermm tak yah cakap la

kmieja said...

bijakkk bijak...jeles ngan mummy yer:)

sangat comel duduk dlm baldi..hikhikhkik