Tido Dulul...Lepas tu???????????

Hari ahad ajer waktu mummy untuk berehat & bangun lambat. Tapi dah menjadi kebiasaan untuk Haziq Irsyad bangun awal. Paling lambat pun 7am.

Last week ingatkan nak lajak tido sampai tengah hari. Tapi tak sampai....Haziq bangun awal plak



Posisi baru

Sebenarnya ini bukan tempat tido Haziq..tapi entah apa mimpi Haziq agaknya, lepas kenyang menyusu terus bangun..duduk..lepas tu bersandar ke dinding...terus sambung ZZzzzzz. Lena plak tu..terkangkang kakinya

Terkejut gak mummy...awat plak budak handsome ni bangun..mata macam x buka betul lagi tu..rupanya si handsome nak cari bantal yg lebih tinggi dari lengan mummy.....

Dapatlah mummy sambung tido kejap....tapi tiba-tiba tersedar bila ada orang dok memanjat badan mummy...rupanya Haziq dah bangun. Dia dok kacau mummy suruh bangun...aish! baru ingat nak tido sampai tengah hari...tak kesampaian jugalah jawapnya..

Sementera daddy dok sibuk sambung ZZzz...mummy kena jaga Haziq..takut jatuh katil ker...terhantuk dinding ker...main benda yg bukan-bukan ker..ish! Haziq sekarang ni memang x boleh dijangka...setiap pergerakkannya kena perhati..risau mummy



Ni dah bangun tido..

Bila dok atas katil..memang sibuk ajer nak turun bawah katil..dah la bilik tak siap sepenuhnya lagi....Nak tak nak terpaksa gak lepas bawah ....tapi bila dah dok bawah..sibuk dok angkut barang yg dok atas meja sisi turun bawah....

Dengan tidak segajanya...daddy pun terpaksa bangun ...sebabnya....risau hp dia dirosakkan oleh si handsome ini. Haziq kalau dapat hp sure sibuk dok nak sms oni dia. Macamlah pandai sangat. Kalau hp mummy memang mummy biarkan...kalau daddy..sorrylah..daddy x bagi...

Cuba tengok muka Haziq..macam-macam aksi ada..tu pun sebab mummy bising...kalau tak...apalah lagi keje Haziq nak buat kan?

Ada ajer akai si handsome sorang ni




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Intan said...

Awal nya haziq bangun tak mcm arissa lambat..hee hee :D

Betul tu, time2 mcm nie lah kita kena bg lebih perhatian coz depa nie tgh seronok nak explore sana sini buat itu ini.

Rizziela said...

Betul tu intan

Arissa tido lewat sebab tu bangun pun lewat kan? Haziq ni tido tak la lewat sangat..tapi dah terbiasa kot hari2 bangun awal nak kena g rumah oni..tu yg weekend pun dia bangun awal tu :D

Elyn said...

wafiq kalau weekend mmg we all saje bg tido lewat kang senang sikit die bgn pun lewat.... hahahah

tp kalau hari keje... die tido awalllll sbb mak die pun joint sama hahah