Mari berjogging

Hari ahad baru ni kita g jogging....kali ni memang jauh kita g berjogging. Kat Taman Tasik Permaisuri, Cheras. Gigih dari kajang drive g TTP...

Niat dihati nak surprise kan oni...rupanya kita yg surprise...Oni tak datang untuk senamrobik this week coz terlewat bangun...

So kita layan ajerlah Haziq main-main kat taman ni..


Seriusnya Haziq dok tengok orang dok nari senam robik...nasib baik mummy tak joint sekali....


Ramai gak yg joint..patutlah Oni pun suka datang sini...happening gak

Haziq pun nak jogget..tapi malu-malu lagi...

Bersemangat tu tengok makcik-makcik dok senam robik..

Naik gelongsor

Haziq ni memang takut nak naik gelongsor..dah banyak kali mummy bawa g main..mesti Haziq takut...bila nak turun ajer...mesti tangan dua-dua belah dia pegang..so bergulung-gulung atas gelongsor tu....bahaya tau sayang...

Mummy try cara lain plak...Baringkan terus Haziq atas papan gelongsor tu..lepas tu turunkan....Bukan main suka lagi Haziq..siap nak panjat lagi...sekarang baru mummy tau macam mana nak make sure Haziq suka main gelongsor..ada teknik2 yg perlu ada ...

Handsome tak saya?

Macam budak besar ajer kan Haziq ni. Baru setahun 2 bulan 1 hari.. Kejap ajer berlalu...sekarang atas riba mummy mesti terjulur ajer kaki Haziq..tinggi macam daddy..nasib baik tak ikut mummy...


Dalam gelongsor

Haziq ni dalam gelongsor yg gelap ni pun Haziq takut. Tak tau naper..tapi kata Oni bila dengan Oni bukan main lagi suka Haziq main dalam ni..

Tapi atas desakan daddy...berjaya gak Haziq masuk dalam gelongsor ni..memang sukalah dia.....

Berjalan-jalan atas jambatan plak

Tengok tu...nak turun tangga laju ajer

Seksilah u ni

Atas jambatan...

Jom turun...kita balik yer

Yeah! Haziq dah besar


Memang best bila sesekali berjalan satu keluarga mengambil angin pagi kan? saja suka-suka..bukan jogging pun. Ambil angin ajer...sambil layan Haziq dok tengok orang lalu lalang. X lepas mata dia dok tengok orang....

Sikit pun Haziq tak nagis bila dapat keluar....yerlah..bosan agaknyer kan dok rumah sorang-sorang...tak ada orang nak main dengan Haziq...

Next week kita ajak daddy datang lagi yer sayang?







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

KINA said...

bestnya bawak anak main2..bilala turn kina lak ni..hehehe

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Syoknye haziq main2 kat situ..mesti haziq hepi sgt kn..ehe..

AngahSayang2314 said...

wah manyak syok la... seronok kalau hujung minggu kita bermain ngan anak kecik nie..terhibur hati yg letih bekerja dihari weekdays kan???

Rizziela said...

Kina, tak lama ajer lagi tu...esok kina lagi best...nak kejar dua orang sekaligus..

Intan,,
Memang dia happy sangat..dapat berjalan2

Angah..
Tu la...tak terasa letih pun dok layan keletahnya....kalau boleh nak bawa selalu