Gatai-gatai

Semalam tak tau naper..tiba-tiba mummy nak change drypers..mummy tengok badan Haziq penuh dengan merah-merah. Nak kata kena gigit nyamuk..memang bukan..sebab ni dah macam elergic ajer..

Menitis terus air mata mummy tengok badan Haziq..Habis merah-merah bahagian kiri badan Haziq..tapi Haziq macam tak gatal ajer..sebab x mengaru pun...terus telephone tok mummy...tok mummy suruh letak minyak gamat dulu...kalau tak ok..kena bawa g klinik gak

Mummy pun g basuh semua badan Haziq...lap...lepas tu lumur dengan minyak gamat. Baru bagi tido...tapi hati memang risau giler..nak kata salah makan tak plak....tapi tak tau lah kalau Haziq elergic dengan ketam. Memang Haziq tak makan ketam direct...mummy yg makan..boleh jagi gak sebab Haziq kan masih fully breastfeed lagi..ish! rungsing

Kalau masih tak baik..memang nak kena bawa g hospital gak...tapi nasib baik dah kurang sikut. Oni pun kata..mungkin elergic makanan kot...


Nampak tak merah-merah tu...tak clear sebab cahaya flash kot



TU..penuh satu badan dia...sian sangat





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Ain said...

la, kesiannyer kak...sek dah kurang ke? maybe gak kot alergi makanan.. sblm ni akak pernah tak makan seafood?

Mentari Muncul Lagi said...

ala kesiannya Haziq.. klu kita kena cm ni pun dok menggaru sana sini ni kan plak budak kecik mcm haziq ni.. Klu tak ok gak bawak pi klinik la jgn tg lama2 kang melarat..

~~ciklinn~~ said...

ha ciklinn tau.. ni namanya gegate... alergiklah kalo saintifiknyer hehehhe

ni masa aisy dulu mmg selalu kena.. nak2 kalu coca kejap panas kejap sejuk... pehtu aisy takleh mkn aiskrim coklat. harus naikkk....ciklinn bawak gi kinik tiap2 kali kena hasilnya sama gak...

last mak suh mintak air tawar... alhamdulillah sampai skrg tak pernah kena lagi dah...

noorcahaya said...

ish.. peha ayam.. hehehe... yelah.. takut seafood.. skang ni jgn bagi dulu.. gi wat test kat spital.. mana tau die ade alergic.. cian dier

noorcahaya said...

ziela cam gegate jek

Rizziela said...

Ain,....akak makan ketam last time...mgkn Haziq elergic ketam kot

Ekim, Tu la..kalau x baik gak..kena g klinik..tp so far tengok dah ok dah

Cik Lin..
Mungkin gak tu...kalau naik lagi kena gak usaha nak ubati ni

Cahayer...
Rasanya gak la..mgkn x boleh makan ketam kot